Visa fler äldre nyheter >

IK Brage gick segrande ur seriefinalen med 2-1. Publiksiffran skrevs till fantastiska 4456 personer. En match med få väldigt klara målchanser och där Brage var effektiva, säger Johan Mjällby efter matchen.

Det blev en jämn första halvlek på Solid Park Arena när serieledande IK Brage kom på besök. Både VSK och Brage skapade några halvchanser under den första halvtimmen. Men det var gästerna som tog ledningen när Simon Stenberg skruvade in en frispark i höjd med straffområdet strax innan halvtidsvilan.

Drygt sex minuter in i andra halvlek utökade Brage ledningen när Anton Lundin kunde rulla in bollen vid den första stolpen.

Efter timmen spelad fick Asmir Suljicic sitt andra gula kort för matchen och VSK fick spela sista halvtimmen med en man mindre.

– Tufft att spela med en man mindre, men vi lyckas ändå göra mål. Man har inte råd att på den här nivån spela med en man mindre i en halvtimme.

Med knappa kvarten kvar kom reduceringen för VSK. Karwan Safari spelade ut bollen på Filip Tronêt som avancerade in i straffområdet, vek inåt i banan och sköt in reduceringen med vänstern. VSK kom dock inte närmre utan förlorade seriefinalen.

– Spelarna och laget gav allt och vi gjorde så gott vi kunde. Vi drog det kortare strået idag. En match med få väldigt klara målchanser och där Brage var effektiva.

VSK Fotboll – IK Brage 0-0 (0-1)
0-1 (43) – Simon Stenberg
-----------------------------------------
0-2 (52) – Anton Lundin
1-2 (76) – Filip Tronêt

Varningar
VSK Fotboll: Asmir Suljicic x2, Dennis Persson
IK Brage: Carlos Garcia

Utvisning
VSK Fotboll: Asmir Suljicic

VSK Fotbolls lag mot IK Brage:
Alexander Lundin
Mathias Benker
Robin Blommé
Calle Svensson (K)
Dennis Persson
Simon Johansson
Asmir Suljicic
Jonas Hellgren (25)
Filip Tronêt
Karwan Safari
Dylan Kosik (95)

Bänken:
Daniel Svensson (mv)
Carl Ekstrand Hamrén (95)
Alex de Carolis
Fredrik Lundqvist
Jakob Eneroth
Nikola Durovic (81)
Allan Kosik (25) (81)

Publik
4456

Nästa hemmamatch
Lördag 8/7, 16.00 mot Nyköpings BIS.

Foto: Stefan Lindgren