Visa fler äldre nyheter >

Efter en intensiv avslutning på vårsäsongen hänger nu VSK U19 in matchtröjorna på tork och tar uppehåll till den 16 juli.

Man gör det som tabellfemma i U19 div 1 Svealand. Klart godkänt tycker vi. Vi har visat att vårt nystartade lag hör hemma på den här nivån och i den här serien. Matcherna har varit utvecklande för oss. Vi har mött motstånd som varit sämre än oss där vi fått vara bollförande lag. Vi har haft jämna motståndare där matcherna stått och vägt och sedan som senast i dubbelmötena mot IK Sirus har vi mött motståndare som varit bättre än oss där vi fått jobba mer med försvar och omställningar.

Matcherna mot serieledande Sirius slutade med förluster med 5-0 (borta) och 6-1 (hemma). Bara gratulera Sirius U19, som precis som A-laget är på en högre nivå än oss för tillfället. I sin trupp dessa matcher hade de både ungdomslandslagsspelare på plan och på bänken. Gissar att även Sirius U19 spelar i Allsvenskan nästa år med detta lag. Aldrig roligt att förlora men jag känner mig ändå nöjd över hur spelarna tagit sig an våra "gameplans" dessa matcher. Vi har visat god moral och jobbat på trots att mål efter mål trillat in. Vi lärde oss mycket efter första förlusten och gjorde en bättre prestation i andra matchen trots att det inte syntes på resultattavlan. Framför allt skapade vi mer målchanser i den andra matchen. Synd att det inte resulterade i mer en ett mål (Carl Snickars), två ramträffar och en del brända skottlägen.

Vi vill rikta ett speciellt tack till vår publik som hejat på oss under våren och vi hoppas att vi ses igen i höst.