Visa fler äldre nyheter >

Trots operation och kortisonsprutor tvingas Mikael Gustafsson lägga skorna på hyllan för den här gången och lämnar Grönvitt. – Jag är otroligt stolt över att ha tillhört VSK, säger ”Micke”.

Inför säsongen 2012 värvades Mikael Gustafsson från Köpings FF men den sejouren varade bara ett drygt år i Grönvitt”Micke” uttryckt en önskan om att spela på sin hemort igen samt att VSK Fotbolls ekonomi var ansträngd.
Två år senare, i augusti 2015, återvände ”Micke” till VSK från Köpings FF efter en lyckad värvning via VSK Swish.

För drygt ett år sedan berättade ”Micke” själv för VLT.se att det förmodligen skulle krävas en operation för att få bukt med sin skada.

– Det är operation som gäller. Det har blivit någon utväxt på höften, berättade ”Micke” då.

Operationen skedde i slutet av förra säsongen och ”Micke” har försökt ta sig tillbaka, men han kan nu konstatera att det inte funkar att köra 100 %.

– Det kändes bra efter operationen men ju mer jag körde på och tränade så blev det succesivt bara värre och värre. Jag tror inte att det var operationen som gjorde att det kändes bra till en börja, utan det var nog vilan som gjorde det.

”Micke” försökte köra på under inledningen av säsongen men insåg snart att han varken gjorde sig själv eller laget en tjänst.

– Man är inte ung längre och pallar man inte så pallar man inte. Efter träningarna så har jag haft svårt att gå och dagen efter har det varit ännu värre. Det är jobbigt när man inte kan köra för fullt på träningarna och det är inte schysst mot mig själv eller mot laget att ha det så.

Efter hemmamatchen mot Umeå FC tog ”Micke” ett snack med Mjällby och man gjorde ett sista försök.

– Jag flaggade för Mjällby att det inte kändes bra och då testade vi kortisonsprutor men det funkade inte heller. Då har jag testat och gjort allt jag kunnat.

Då problemen har funnits i över ett år så har beslutet vuxit fram och ”Micke” känner sig rätt lugn i att lägga ner fotbollen.

– Just att jag haft ont en längre tid gör det enklare att lägga av, men det känns absolut inte kul. Fotboll är något man har hållit på med sen ung ålder och mitt mål var att spela i Superettan. Men på något sätt är det skönt att det inte blev något abrupt slut med en knäskada eller så.

När fotbollen försvinner så riktas fokus om.

– Jag driver ett gäng företag som jag kommer lägga mer fokus på nu. Rent fotbollsmässigt kommer jag inte göra något, det är nog bra att få lite vila.

Förhoppningen att kunna sparka boll i framtiden finns kvar, om än inte på nivån han spelat på de senaste åren.

– Jag kommer inte köra fotboll mer i år. Sen får jag se om jag försöker röra på mig i någon av de lägre serierna nästa år, om det går.

Omklädningsrummet är det ”Micke” säger sig komma sakna mest framöver.

– Under den här säsongen så har vi haft jäkligt roligt i omklädningsrummet, det har inte varit de där grupperingarna som brukar finnas i lag. Det kommer jag sakna. Det här snacket innan och efter träningarna, det är det som är fotbollen, säger ”Micke” och fortsätter.

– Det och matchdagarna. Själva uppladdningen till match och trycket på arenan, det är jäkligt häftigt att vara med när det är mycket folk på plats. Det går inte att jämföra med något annat.

”Micke” vill rikta ett stort tack till supportrarna som stöttat honom genom åren.

– Jag är otroligt stolt över att ha tillhört VSK och jag är tacksam för allt supportrarna har gjort för mig. Först swishen som tog mig hit från Köping den andra svängen och sen swishen för operationen, framförallt den. Det kommer att gynna mig i framtiden.

Slutligen skickar han en hälsning till spelarna.

– Jag önskar grabbarna i laget all lycka till och se till att ta den där jävla Superettaplatsen, det är på tiden!

VSK Fotboll vill rikta ett stort tack till Mikael Gustafsson för hans tid i VSK och önskar honom all lycka till i framtiden!

Foto: Tobias Barkskog