Visa fler äldre nyheter >

Det blev en oavgjord match på Skogsvallen mellan IFK Luleå och VSK Fotboll där VSK skapade den hetaste målchansen. – Ordet är frustration, säger Johan Mjällby efter matchen.

VSK ägde bollinnehavet match igenom mot ett lågt stående IFK Luleå. Men de riktigt heta målchanserna uteblev. I den första halvleken fick vi se en nick som Luleås målvakt styrde ut till hörna och ett skott från Jonas Hellgren, närmare än så kom inte VSK i den första halvleken.

– Tittar vi på matchbilden så hade vi väldigt mycket bollinnehav och tryck på Luleå. Det är frustrerande att vi inte lyckas öppna upp dem. Laget och spelarna gav sitt yttersta och det finns egentligen inget att klaga på spelmässigt.

Den andra halvleken såg i mångt och mycket ut som den första, där VSK ägde boll men där man sjönk ned i Luleås tempo. Mot slutet av matchen gjorde VSK några förändringar i laget, bland annat byttes Mathias Benker ut och in hoppade Allan Kosik. Det hjälpte föga. Karwan Safari hade skott utifrån som målvakten räddade i slutminuterna.

– Jag är bara missnöjd med att vi inte tar tre poäng och att vi inte gör mål. Det var svårspelat mot ett lågt stående försvar och Luleå stängde ytorna för oss väldigt bra. Man hoppas få in ett mål i första halvlek så att motståndarna behöver komma upp mer i banan, men vi lyckas inte göra det avgörande målet.

VSK saknade Filip Tronêt som lämnades hemma på grund av en skada i foten.

– Det är klart att vi alltid har en saknad av en poängspelare, men skador kommer och går.

På onsdag möter VSK Fotboll Vasalunds IF i Svenska cupens första omgång, matchen spelas på Skytteholms IP.

– Vi kommer träna lite lätt nu under måndagen och tisdagen och se vilka spelare som är i bäst speldugligt skick inför onsdagens match. Alla i truppen ska kunna medverka.

VSK flyger därmed hem med en poäng i bagaget.

IFK Luleå – VSK Fotboll 0-0 (0-0)

Varningar
IFK Luleå: Vladimir Lazarev
VSK Fotboll:

VSK Fotbolls lag mot IFK Luleå:
Alexander Lundin
Mathias Benker (70)
Robin Blommé
Calle Svensson
Dennis Persson
Simon Johansson
Boris Ljevar (K)
Jonas Hellgren
Dylan KosiK
Karwan Safari
Koyar Salimi (86)

Bänken:
Daniel Svensson (mv)
Carl Ekstrand Hamrén
Asmir Suljicic
Nikola Durovic (86)
Allan Kosik (70)

Nästa hemmamatch
Söndag 11/6, 16.00 mot Akropolis FK.

Foto: Stefan Lindgren