Visa fler äldre nyheter >

Det är dags för säsongens längsta bortamatch när VSK flyger norrut för att möta IFK Luleå. – Vi behöver komma tillbaka till en bättre balans i laget, säger Johan Mjällby inför söndagens match.

Luleå ligger på nedflyttningsplats och kommer från två raka förluster. VSKs trend är åt helt andra hållet med tre raka segrar i serien.

– Jag tittar inte på tabellen såhär tidigt på säsongen. Det gäller att fortsätta göra rätt saker beroende på vilka vi möter. Vi har vunnit de två senaste matcherna där vi inte fått till vårt spel 100 %, så vi behöver komma tillbaka till en bättre balans i laget för att inte öppna upp oss.

Grönvitt flyger upp till Luleå på söndagseftermiddagen och har en skön känsla i ryggen där man vänt de två senaste matcherna från underläge till seger.

– Klart att vi just nu har en bra trend och vi känner oss mentalt starka och visat att vi har kommit en bra bit på vägen. Det är skönt att ha i ryggmärgen att vi har vänt matcher här på slutet.

Trots Luleås tabellplacering får VSK se upp imorgon på Skogsvallen.

Luleå är ett spelskickligt lag med fint kortpassningsspel och man kommer runt på kanterna med ytterbackarna. Det gäller för oss att vi ligger rätt i våra positioner för att inte låta Luleå öppna upp oss. Alla lag har styrkor och svagheter och vi hoppas kunna utnyttja Luleås svagheter.

Det är fortsatta skadeproblem för VSK. Filip Tronêt har dragits med en inflammation en tid och spelade bara drygt 60 minuter mot Carlstad United senast. Till helgens bortamatch har man därför valt att ställa över Tronêt.

Filip har haft kraftiga smärtor och det är klart att vi kan fortsätta spela honom men då finns risken att det blir en långvarig konvalescens. Filip kommer få behandling i veckan så att han får bukt på inflammationen och vi hoppas att han är tillbaka i spel inom en snar framtid.

IFK Luleå – VSK Fotboll
Söndag 4/6 16.00
Skogsvallen

Klicka här för att streama matchen >>>