Visa fler äldre nyheter >

VSK jagar tredje raka segern när man nu åker till Karlstad för att möta serieåttan Carlstad United. – Två skickliga lag som försöker spela bollen efter marken, säger Johan Mjällby inför matchen.

VSK har nu två raka bortamatcher, Karlstad imorgon och sedan Luleå kommande helg. Men att spela på hemma eller borta är inget Mjällby lägger någon större vikt vid.

– Vi förändrar inte vår syn och vårt spelsätt om vi spelar borta eller hemma, det där med borta och hemma är oftast en mental grej. Klart att vi trivs bäst på Solid där vi både tränar och spelar matcher, men det ska inte spela någon roll med hur vi tar oss an matcherna.

Carlstad har åtta inspelade poäng på sex matcher, något som är i underkant när Mjällby har sett deras matcher.

– De har kanske inte fått den poängskörd som deras spel har visat. Det är två skickliga lag som försöker spela bollen efter marken och igenom spelytorna för att nå framgång. Vi har en matchplan som vi hoppas följa och vi känner att vi har scoutat Carlstad på ett bra sätt.

Matchen spelas på Tingvalla IP, vilket gör att det blir VSKs fjärde match på naturgräs för säsongen. Så sent som i onsdags spelade VSK på naturgräs när man mötte Irsta IF i Widerlöv cup.

– Spelarna känner inte att det är så stor skillnad och att det inte ger så mycket vinning att träna på naturgräs inför en match på naturgräs. Vi lägger inget fokus på den biten utan räknar med att vi inte behöver göra någon förändring i hur vi spelar.

VSK har haft skadebekymmer de senaste veckorna där flera startspelare har fått stå över matcher, det är något som fortsätter oroa Mjällby.

– Vi har en bredare trupp än förra året men en del skador börjar spela oss ett spratt och det är flera tongivande spelare som har problem. Men jag kan bara fokusera på de jag har till förfogande och hoppas att de kommer in och visar att de vill vara i startelvan till nästa match.

Filip Tronêt är tillbaka efter sin avstängning och är tillgänglig för spel.

Carlstad United – VSK Fotboll
Söndag 28/5 16.00
Tingvalla IP

Klicka här för att streama matchen >>>