Visa fler äldre nyheter >

Det vankas kvartsfinal i Widerlöv cup och för motståndet står Division 4-laget Irsta IF. Matchen spelas på Klinta IP. – Vi tar matchen på fullaste allvar och siktar på seger, säger assisterande tränaren Thomas Gabrielsson inför matchen.

VSK Fotboll vände och vann hemmamatchen mot Sandvikens IF i söndags. Dylan Kosik kvitterade i den 90:e minuten och Dennis Persson drog in segermålet i första krysset i den 93:e minuten.

Nu väntar alltså Irsta IF i Widerlöv cup.

– Det är en viktig match för oss eftersom vi vill vinna cupen för att ta oss till Svenska cupen nästa år. Vi tar matchen på fullaste allvar och siktar på seger samtidigt som vi självklart inte underskattar Irsta, de kommer att göra allt för att vinna matchen.

VSK vill föra spelet men Thomas påpekar att det är viktigt att man inte slarvar i defensiven.

– Vi ska spela vårt spel och fokusera på rätt saker. Fokus ligger på vårt anfallsspel men vi behöver också vara stenhårda i försvarsspelet. Det är en bra match för att få allting att stämma i anfall och försvar.

Matchen spelas på naturgräs på Klinta IP vilket gör att spelarna har en chans att vänjas vid naturgräs inför bortamatchen mot Carlstad United på söndag.

– Matchen på söndag spelas också på naturgräs så det är jättebra att vi har den här matchen på samma underlag, spelarna hinner vänja sig.

Johan Mjällby är på tränarkurs i Stockholm under onsdagen och det är tveksamt att han hinner till matchen, assisterande tränaren Thomas Gabrielsson tar över rodret i morgondagens match.

Västmanlands Fotbollförbund har ändrat reglerna för Widerlöv cup (f.d. VLT-cupen) där man tagit bort handikappstraffar från och med kvartsfinal.
Tidigare fick det lägst rankade laget slå lika många straffar som det skiljde divisioner lagen emellan. Detta gäller alltså inte i år.

Nytt för i år är även att inga så kallade flygande byten får göras i slutspelet. Det är max tre byten per lag.

Widerlöv cup är ett kval till Svenska cupen 2018.

För er som inte kan se matchen på plats så sänds matchen av FanCloud, klicka här för att se matchen >>>

Information från Irsta IF till alla supportrar som åker till Klinta IP:
- Entréavgift 40:- (Betalas kontant eller via SWISH)
- Kom i tid! Det finns bara en väg in till Klinta IP vilket gör att det kan ta tid att komma in
- Kiosk med korv, godis och kaffe finns på plats. Dessutom sker försäljning av hamburgare. (Kontant betalning eller via SWISH)

Irsta IF – VSK Fotboll
Onsdag 24/5 19.00
Klinta IP