Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotbolls U21-lag, som spelar i Folksam U21 Superettan Norra, spelar borta mot Dalkurd ikväll. I och med tätt matchande med A-lag och U19 behöver laget fler spelare – och Västeråsklubbarna ställer upp. – Det är fantastiskt att de ställer upp med spelare, säger U21-tränaren Leif Berg.

På söndagen spelade VSK Fotbolls A-lag hemma mot Sandvikens IF och U19 borta mot Dalkurd (Seger för U19 med 5-3). Sedan spelar A-laget kvartsfinal i Widerlöv Cup på onsdag på Klinta IP mot Irsta IF.

Det gör att det blir manfall i måndagens bortamatch för U21 mot Dalkurd FF. VSK Fotbolls U21-lag består av spelare från VSK, IK Franke och Skiljebo SK. Men nu ställer IFK Västerås och Västerås IK upp med spelare för att laget ska kunna genomföra matchen.

– Det är fantastiskt att de ställer upp med spelare. Det är också ett bevis på att vi gör saker rätt nu, hade det här varit längre tillbaka så hade det kanske inte varit lika självklart. Jag hade dessutom kontakt med Rödlund på fredagsförmiddagen och behöver vi fler så är det inga problem, säger Leif Berg.

Västerås IK ställer upp med fyra spelare och IFK Västerås med en spelare.

– Vi lånar ut spelarna för att stimulera deras utveckling. Alla former av samarbeten som främjar spelarnas utveckling ska stödjas, säger David Welén tränare för VIKs U17.

– Tanken är att spelarna lånas ut för att få bra matcher och att det skapar utvecklingsmöjligheter, säger Jonny Rödlund tränare IFK Västerås.

Kollar man till tabellen i U21 Superettan Norra så ligger Grönvitt på sjätteplats med sju inspelade poäng efter lika många matcher. Men fokus ligger inte på det resultatmässiga.

– Grunden är utveckling av spelare, det är poängen med det hela. Bara att få spela med spelare man inte känner riktigt och inte vet spetskvaliteten hos är en del i den utvecklingen, säger Berg.

På måndag åker VSK till Borlänge med ett ungt lag bestående av spelare födda -99 och -00. I serien har man en bra dialog klubbarna emellan och Dalkurd kommer inte ställa upp med reservspelare från A-truppen.

– Det är väldigt bra med den här serien, att man har en dialog med kommande motståndare. Som nu när vi möter Dalkurd så har vi sagt att vi kommer med ett ungt lag och då anpassar de så gott de kan och kommer ställa upp med spelare från deras U19. Det är unikt i den här U21-serien, säger Berg.

Spelarna som lånas in
Västerås IK
Joakim Holm – Reaktionssnabb och talangfull målvakt som även är uttagen i landslagets Future Team
Simon Nilsson – Ytterback som också har höga ambitioner. Passningsskicklig och läser spelet bra
Zacharias Hasler – Mittfältare med fantastisk blick för spelet och en fin kreatör
Jonathan Thelin – Targetforward med hög ambition

IFK Västerås
Kevin Custovic – Bra speluppfattning och teknik

VSK Fotboll vill rikta ett stort tack till IFK Västerås och Västerås IK för möjligheten att låna in spelare!