Visa fler äldre nyheter >

Dennis Persson frälste VSK med sitt 2-1-mål i den 93:e minuten och Grönvitt tar hem alla tre poäng. – Jag är superlycklig att det betalade sig att tänkta offensivt, säger en lättad Johan Mjällby efter matchen.

Det blev till slut tre poäng till Grönvitt efter två sena mål signerat Dylan Kosik och Dennis Persson, men det satt långt inne.

Det var stort bollinnehav för VSK under den första halvleken men det var gästerna som stack upp och spräckte målnollan när Marcus Hägg satte 0-1 i den 40:e minuten. Strax innan hade Jonas Hellgren klivit av och Nikola Durovic hoppat in.

– Vi kom inte upp i det passningstempo och det spel vi vill ha. Faran var omställningar eftersom Sandviken spelade ett lågt försvarsspel och det blev en uppförsbacke när vi släppte in deras mål.

Till den andra halvleken bytte Johan Mjällby spelsystem från 4-4-2 till 3-5-2, i förhoppning att kunna utnyttja Sandvikens låga försvarsspel.

– Jag förstod att Sandviken skulle freda sitt mål ännu mer i och med deras ledningsmål och kände att vi inte behövde en fyrbackslinje utan kunde trycka upp folk ännu mer. Dessutom tog jag in Karwan som, när han är helt frisk, har den extra potentialen på den här nivån och han är alltid en injektion.

Men trots spelsystembyte fick inte laget spelet att stämma.

– Det här är något för och Thomas (ass.tränare) att sätta oss ner med och se hur vi ska göra det bättre när vi är spelförande mot lågt försvarsspel.

– Jag är superlycklig över moralen och att det betalade sig att tänka offensivt och att slänga in offensiva spelare ju längre matchen led.

Till slut kom utdelningen. Dylan Kosik tryckte först in kvitteringen till 1-1 i den 90:e minuten men Mjällby och laget var inte nöjda där.

– Jag visste att det var fyra minuters övertid och ville att vi skulle trycka på med energin från 1-1-målet och inte vara nöjda med oavgjort. Dennis spelade väldigt högt upp i och med 3-5-2 och det var lika bra att skicka längre bollar. Den gick igenom och Dennis var där och gjorde ett underbart mål.

För en vecka sedan gjorde Dennis Persson sitt första mål för VSK när han satte 3-1 borta mot Enskede IK och nu fick han alltså avgöra och sedan segerjubla med supportrarna på ståplats.

VSK Fotboll - Sandvikens IF 2-1 (0-1)
0-1 (40) – Marcus Hägg
-------------------------------------------
1-1 (90) – Dylan Kosik
2-1 (93) – Dennis Persson

Varningar
VSK Fotboll: Mathias Benker, Calle Svensson, Nikola Durovic, Boris Ljevar, Karwan Safari
Sandvikens IF: Jens Åberg, Felix Bindelöv

VSK Fotbolls lag mot Sandvikens IF:
Alexander Lundin
Mathias Benker (77)
Carl Ekstrand Hamrén
Calle Svensson (K)
Dennis Persson
Simon Johansson
Boris Ljevar
Jonas Hellgren (35)
Dylan Kosik
Allan Kosik
Koyar Salimi (45)

Bänken:
Daniel Svensson (mv)
Asmir Suljicic
Alex de Carolis
Jakob Eneroth
Fredrik Lundqvist (77)
Nikola Durovic (35)
Karwan Safari (45)

Publik
1353

Nästa hemmamatch
Söndag 11/6, 16.00 mot Akropolis FK.

Foto: Stefan Lindgren