Visa fler äldre nyheter >

På söndagseftermiddagen väntar nykomlingen Sandvikens IF på Solid Park Arena, där VSK får klara sig utan flera tongivande spelare. – Jättebra chans för spelarna som kommer in i deras ställe, säger Johan Mjällby efter lördagens förmiddagspass.

Det blev tre poäng borta mot Enskede IK förra helgen efter att VSK vänt underläge 0-1 till seger 3-1.

– Vi har pratat flera gånger om att prestationen varit bra men att vi inte fått med oss tre poäng. Nu var återigen prestationen bra och vi fick med oss alla poäng. Över 90 minuter var vi nästan bofasta på deras planhalva.

Men det blev dock en dyrköpt trepoängare. Filip Tronêt ådrog sig sitt tredje gula kort för säsongen vilket innebär att han är avstängd i söndagens match. Karwan Safari spelade 81 minuter trots ryggproblem och har fått fortsatt behandling under veckan.

– Det är två väldigt viktiga och bra spelare som inte är med från start. Karwan var med och tränade idag (lördag) men kommer att starta på bänken så där har vi ett fantastiskt sparkapital.

Även Robin Blommé, som startat säsongens fem inledande matcher, missar matchen på grund av skada.

– Robin har en bristning i baksida lår. Han testade idag (lördag) men kommer inte till spel imorgon. Robin har startat säsongen på ett väldigt fint sätt men vi får fokusera på de vi har till förfogande.

Det betyder att det blir minst tre förändringar i startelvan.

– Alla i truppen vet hur vi ska agera i offensiven och defensiven så det är en jättebra chans för spelarna som kommer in i deras ställe. Under en säsong sker det alltid skador och avstängningar och då gäller det för spelarna som fått mindre speltid att visa att de hör hemma på planen.

Sandvikens IF är nykomling i Division 1 Norra och under försäsongen möttes lagen. Då vann Sandviken med 2-0 på Solid Park Arena.

– Det var en träningsmatch och man får inte dra för stora växlar på den matchen. Vi hade folk på plats senast när Sandviken mötte Brage och vi har sett laget på video. Det känns som att vi har en bra kunskap om hur de spelar, men i slutändan vet man inte vilken taktik motståndaren väljer att ha när väl matchen börjar.

VSK Fotboll – Sandvikens IF
Söndag 21/5 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att köpa din biljett >>>