Visa fler äldre nyheter >

Det var i hemmamatchen mot Umeå FC publiken fick se en Karwan Safari bytas ut redan efter en halvtimme. Inför helgens match är Karwan optimistisk. – Jag spelar om jag är mig själv, säger Karwan.

– Jag började känna något två dagar innan matchen (red. anm. mot Umeå FC) men sen på uppvärmningen så högg det till. Jag gjorde ett försök då men det var inte rättvist mot mig eller laget. Jag kunde inte sova på hela natten sen.

Under veckan fram till Enskedematchen tränade inte Karwan med laget utan fick behandlingar för att få smärtan att försvinna. När väl söndagen kom och domaren blåste igång matchen så stod Karwan på mittlinjen och var redo för spel.

– Det kändes bra på uppvärmningen men tre minuter in i matchen så fick vi en frispark som Dennis (Persson) tog hand om och som jag gick upp på och då kände jag av det ordentligt. Men jag kunde inte kliva av så tidigt, framförallt inte mot fansen.

När Karwan tänker tillbaka på matchen och sin egen insats så skrattar han till och berättar hur långt ifrån 100 % han faktiskt var under matchen.

– Jag var 10 % -ig mot Enskede. Under matchen så kunde jag inte ta maxlöpningar, möta bolla, jobba extra eller fördela bollar. Jag fick bita mig i tungan vid farliga lägen. Men jag lyckades ordna en straff, utvisning och ett mål. Framförallt så vann vi matchen.

Efter matchen ringde Karwan själv till akuten och ville åka in för att kolla upp ryggen och den ofantliga smärta som infann sig efter 81 minuters spel.

– Jag ringde och kollade men de rekommenderade att jag skulle komma in på måndagen så att specialister kunde kolla på ryggen. Så jag fick starka smärtstillande tabletter så jag kunde ha en hyfsat lugn natt.

Nu är en tid för magnetröntgen bokad för att reda ut var smärtan och skadan uppstod från, men enligt specialisterna bör smärtan försvinna inom 10-14 dagar.

På söndag möter VSK Sandvikens IFSolid Park Arena, avspark 16.00. Karwan är optimistisk och hoppas på spel men han kommer lyssna på kroppen.

– Är jag i samma skick som mot Enskede så spelar jag inte på söndag, inte ens om jag är 20% bättre. Jag kommer bara spela om jag kan vara mig själv, jag har inte visat mitt rätta jag de senaste två matcherna.

Ingen full träning på 10 dagar men Karwan blickar mot fredagens och lördagens träningar.

– Vi har bra konkurrens i laget och jag kommer inte kunna träna idag (onsdag) heller. Jag måste tillbaka i full träning innan jag kliver ut till match igen.

Om plan a är att spela på söndag så har Karwan gjort klart för hur han ska hjälpa laget på bästa sätt med en plan b.

– Då står jag i klacken och stöttar laget.