Visa fler äldre nyheter >

VSK spelade hem alla tre poäng borta mot Enskede IK när man fick spela stora delar av matchen med en man mer. – Små marginaler som avgör, säger en nöjd Johan Mjällby efter matchen.

Det var hemmalaget som tog ledningen när säsongens första match på Enskede IPs naturgräs spelades. Stefan Ostojic fick bollen lite turligt till sig i straffområdet och sköt in 1-0. Sex minuter senare var det en handssituation i Enskedes straffområde där domaren dömde straff och Simon Stigenberg fick syna det röda kortet.

– Det var ett lite billigt baklängesmål där bollen studsar på någon spelare och sedan fram till målskytten, det var en liten uppförsbacke tidigt i matchen.

Straffen tog Karwan Safari, som var tveksam till start på grund av en ryggskada han ådrog sig senast mot Umeå FC, hand om och kvitterade till 1-1 efter 22 minuter vilket också blev halvtidsresultatet.

– Jag tycker att vi hanterade situationen med att vara en man mer bra. Enskede var redan innan utvisningen låga i sitt försvarsspel och blev ännu lägre efter utvisningen. Det var svårt att komma igenom centralt men vi utnyttjade kanterna bra och hade bra spelvändningar.

VSK etablerade tryck direkt i början av andra halvlek. Simon Johansson fick skottläge i höjd med straffområdet och sköt in bollen klockrent tätt under ribban och VSK satt i förarsätet.

– I halvtid pratade vi om att ha tålamod om ledningsmålet skulle dröja, nu kom det tidigt och vi blev lugnare i spelet.

VSK fortsatte skapa lägen och bland annat hade Karwan Safari ett skott i stolpen efter knappa timmen. Men även Enskede skapade lägen. Två gånger blev det kalabalik i VSKs straffområde där bollen sånär hittade in bakom försvarare och målvakt.

– Även om man är överlägsen i spelet så är detaljerna superviktiga. Lundin gör en jätteräddning vilket gör att vi undviker en kvittering. Det gäller att vi är noga med detaljerna och även om det kan låta tramsigt så är det små marginaler som avgör.

Istället för en Enskedekvittering kunde VSK och Dennis Persson punktera matchen i den 79:e minuten när han mötte Filip Tronêts inlägg perfekt med pannan. Detta var även Dennis Perssons första mål för VSK i seriespelet.

– Det var viktigt att vi kom tillbaks med en seger efter en bra prestation senast men bara en poäng. För att vara såhär års så var det en bra gräsplan som tillät ett hyfsat passningsspel.

Filip Tronêt fick under matchen sitt tredje gula kort den här säsongen och är därmed avstängd i nästa match.

Enskede IK - Västerås SK 1-3 (1-1)
1-0 (16) - Stefan Ostojic
1-1 (22) - Karwan Safari (Straff)
-------------------------------------------
1-2 (46) - Simon Johansson
1-3 (79) - Dennis Persson (Filip Tronêt)

Varningar
Enskede IK: Adam Kasa, Ludvig Brandimarti
VSK Fotboll: Filip Tronêt

Utvisning
Enskede IK: Simon Stigenberg

VSK Fotbolls lag mot Enskede IK:
Alexander Lundin
Mathias Benker (90)
Robin Blommé
Calle Svensson (K)
Dennis Persson
Simon Johansson
Jonas Hellgren
Dylan Kosik
Filip Tronêt
Karwan Safari (81)
Koyar Salimi (88)

Bänken:
Daniel Svensson (mv)
Carl Ekstrand Hamrén (90)
Asmir Suljicic
Alex de Carolis
Nikola Durovic (88)
Fredrik Lundqvist
Allan Kosik (81)

Nästa hemmamatch
Söndag 21/5, 16.00 mot Sandvikens IF.

Foto: Stefan Lindgren