Visa fler äldre nyheter >

Det är återigen dags för Grönvitt att ta sig till Stockholmsområdet för ännu en bortamatch. För motståndet står Enskede IK. – Vi har lärt oss läxan, säger Johan Mjällby inför matchen.

Enskede ligger på nedflyttningsplats efter fyra omgångar med tre inspelade poäng efter seger borta mot IFK Luleå i den andra omgången.

Enskede är ett starkt offensivt lag som gjort mycket mål men har haft problem med balansen i laget vilket gjort att de även släppt in mycket mål.

VSK Fotboll fick med sig en poäng i den senaste matchen när man mötte Umeå FC, en match där man förde spelet och skapade massvis med chanser.

– Vi var besvikna efter matchen senast även om prestationen var väldigt bra. Jag hade varit mer bekymrad om vi inte hade skapat något och spelet inte hade stämt.

Det är spel på naturgräs även i den här bortamatchen och Mjällby har inspekterat planen i förväg.

– Den såg helt klart godkänd ut såhär års, bättre skick än senaste bortamatchen på Brunna IP. Vi vill försöka behålla vårt passningsspel och de kombinationer som hittills har varit framgångsrika.

När VSK spelade mot Armeisk-Syrianska IFBrunna IP för två veckor sedan hade laget svårt att få till just passningsspelet på ett hårt och kämpande vårgräs.

– Vi har lärt oss läxan från Brunna IP och vi har haft diskussioner att vi behöver spela en mer direkt fotboll om underlaget inte tillåter vårt passningsspel. Med direkt fotboll menar jag att vi får tävla mycket om andrabollar, mycket dueller och att ligga rätt med laget.

En stort frågetecken är det fortsatt på Karwan Safaris medverkan i matchen. Karwan klev av i matchen mot Umeå FC efter en halvtimme med känningar i ländryggen.

Karwan är högst osäker. Han har inte deltagit i träningen i veckan utan haft behandling för ryggen, som han fortfarande känner av. Det är 50/50 och ett beslut som fattas av Karwan själv imorgon innan matchen. Om han känner att han kan prestera så vill jag mer än gärna ha honom på planen då han är en viktig spelare för oss.

Lagkapten Boris Ljevar är avstängd och missar därmed matchen.

Enskede IK – VSK Fotboll
Söndag 14/5 17.00
Enskede IP

Klicka här för att streama matchen >>>