Visa fler äldre nyheter >

Som många redan känner till meddelande folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström igår fredag att han sjukskriver sig för att han är på väg att gå in i väggen och bli utbränd på grund av stress

Vi i VSK-familjen vet att Gabriel är en sann VSK-supporter och gärna ser VSK:s matcher när tid ges i hans späckade schema som minister och ensamstående förälder.

VSK Fotbolls styrelse och klubbens anställda samt ideellt arbetande vill med största eftertryck önska Gabriel ett snabbt tillfrisknande så att han återigen kan fullgöra sina viktiga plikter som minister för vårt land.

Vi i VSK-familjen önskar också att Gabriel i mån av ork och kraft besöker våra matcher så vi får visa honom all den grönvita kärlek han förtjänar.

Styrelseledamot Anders Tengström gör å styrelsens vägnar följande uttalande runt Gabriel Wikströms sjukskrivning.

I mitt arbete som psykolog och forskare inom området psykisk ohälsa har jag genom åren mött många människor som blivit utbrända på grund av stress och oro över saker i livet. Alla som blivit utbrända får ofta kämpa länge, ibland i många år, för att ta sig tillbaka till ett liv som vi andra tar för givet. Många når inte heller hela vägen fram.

I okunskap är det kanske lätt att tänka att det bara är människor som är svaga och som inte kan ta tag i sina liv som drabbas av utbrändhet. I verkligheten kan vem som helst drabbas närsomhelst i livet, det finns inga garantier för att man klarar sig.

Nu väljer Gabriel Wikström att offentligt gå ut med att han är nära att bli utbränd, något som han varit tidigare i livet. Det kanske kan låta som en struntsak att offentligt säga att man inte mår bra. Men för er som följer kommentarer på sociala medier om det här inser att det finns många åsikter och tom illvilja som riktas mot Gabriel för att han offentligt går ut med sitt mående.

Fortfarande finns det ett stort stigma runt att tala om hur man mår i själen Det är därför helt fantastiskt att vår minister för folkhälsa och sjukvård nu står upp för sig själv och alla de hundratusentals människor som varje år drabbas av psykiskt dåligmående. Förutom att Gabriel är en riktig VSK-supporter är han nu också en stor förebild för oss andra i sin rakhet och öppenhet och hur det är att inte må bra i själen.

När en människa mår som sämst behöver den stöd som allra mest, även om man som drabbad inte alltid förmår be om den. Nu har Gabriel drabbats och vi ska nu visa vårt stöd för honom och ni som känner honom måste nu kliva in och stötta.

Imorgon är det någon annan av oss som drabbas och då måste vi också finnas där för att hjälpa. Det är så det fungerar i familjer.