Visa fler äldre nyheter >

Efter två raka bortamatcher är det dags för hemmamatch igen när Umeå FC kommer på besök på söndagseftermiddagen. – Borta bra men hemma är alltid bäst, säger Johan Mjällby inför matchen.

Grönvitt tränade på Solid Park Arena under lördagsförmiddagen och justerade de sista detaljerna inför söndagens match mot Umeå FC. Ett Umeå som hittills är obesegrade och innehar positionen framför VSK med en poäng mer.

– Det blir en svår uppgift. Umeå har imponerat inledningsvis och ser ut som ett av de bästa lagen i serien. De är metodiska i sin speluppbyggnad, har en klar spelidé och gör mycket mål framåt när de trycker upp mycket folk i anfallsfas.

Inför säsongen har det pratats väldigt lite om Umeå FC men laget har alltså bevisat inledningsvis att man blir att räkna med.

– Jag har hela tiden sagt att det kommer bli en oerhört jämn serie om nu inte Brage och Sollentuna, som båda är obesegrade, springer iväg. Umeå är ett lag som genom åren har varit väldigt starka och har förutsättningar att spela högre upp i seriesystemen.

För VSKs del vill man studsa tillbaka och plocka poäng efter förra veckans förlust på Brunna IP mot Arameisk-Syrianska IF.

– Vi var väldigt besvikna efter den matchen, det var en match där tillfälligheter avgjorde. Vi lyckades inte komma tillbaka in i matchen efter deras ledningsmål och vi fick spela hela andra halvlek med en man mindre. Men jag tycker laginsatsen och arbetsinsatsen från spelarna var jättebra. Det är inga ursäkter men vi fick inte riktigt till vår passningsfotboll i och med att det var kraftig blåst och en väldigt ojämn plan.

Till söndagens match tvingas Mjällby till minst en ändring i startelvan då Mathias Benker är avstängd efter sitt röda kort.

– Vi har haft en vecka på oss att fundera hur vi vill göra. När det gäller högerbacken så har vi Simon Johansson som har spelat på den positionen väldigt mycket tidigare och han har det i sitt DNA, sen har han spelat som central mittfältare under mig den senaste tiden och gjort det väldigt bra. Det finns alltid möjlighet att ändra till trebackslinje eller andra ändringar men det är ingen hemlighet att Simon blir högerback.

Senaste matchen på Solid Park Arena var seriepremiären mot Assyriska FF som sågs av 5627 besökare, på söndagen väntas ny storpublik.

– Borta bra men hemma är alltid bäst. Det kommer vara fler Grönvita supportrar än de senaste två matcherna och förhoppningsvis bra tryck.

VSK Fotboll – Umeå FC
Söndag 7/5 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att köpa din biljett >>>