Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll släppte in säsongens första mål och tappade poäng för första gången i år i bortamatchen mot Arameisk-Syrianska IF som slutade 2-0 till hemmalaget. – Det var inte vår match, säger Calle Svensson efter förlusten.

Det var nyinvigning av Brunna IP och spel på naturgräs, men noterbart är att det inte var den perfekta gröna gräsmattan och matchen igenom blåste vinden kraftigt.

– Det är aldrig kul att förlora, det är riktigt tråkigt. Idag var det fruktansvärt svårspelat och allt som kunde gå emot oss gick emot oss. Det var inte vår match helt enkelt.

Efter 36 minuter tog hemmalaget ledningen efter kalabalik i straffområdet och där Alexander Varli till slut fick in bollen bakom Alexander Lundin.

– Istället för att släppa in ett skitmål så hade vi behövt få med oss ett. Jag är inte jättemissnöjd med vad vi presterar förutom resultatet.

I slutet av halvleken schabblade högerbacken Mathias Benker med bollen och försökte jobba ikapp, men det blev en kapning av motståndarspelaren och ett rött kort från domaren för Benker.

– Vi var fast beslutna att vi skulle göra ett riktigt försök i andra halvlek och det tycker jag att vi gör. Trots kraftig motvind och 10 man så gör vi det bra. Det handlar mer om att vi hade behövt få med oss ett mål i första halvlek. Det är små marginaler.

Under hela andra halvlek jagade VSK en kvittering och några chanser uppstod men var det inte målvakten så var skotten tätt utanför. Istället kunde Arameiska kontra flertalet gånger och i matchens 97:e minut punkterade man matchen helt genom att rulla in 2-0.

– Direkt efteråt är det bara nattsvart. Men vi måste helt enkelt lära oss hur vi ska ta oss an såna här matcher. Det är tre poäng som står på spel i varje match oavsett förutsättningar, man får se till att anpassa sig.

Arameisk-Syrianska IF – VSK Fotboll 2-0 (1-0)
1-0 (36) – Alexander Varli
UTVISNING (44) – Mathias Benker VSK Fotboll
---------------------------------------------------------------
2-0 (97) – Kristian Kosic

VSK Fotbolls lag mot Arameisk-Syrianska IF:
Alexander Lundin
Mathias Benker
Robin Blommé
Calle Svensson
Dennis Persson
Simon Johansson
Boris Ljevar (K) 85’
Jonas Hellgren
Filip Tronêt
Karwan Safari
Koyar Salimi 73’

Bänken:
Daniel Svensson (mv)
Carl Ekstrand Hamrén
Alex de Carolis
Fredrik Lundqvist
Nikola Durovic
Dylan Kosik 73’
Mikael Gustafsson 85’

Foto: Stefan Lindgren