Visa fler äldre nyheter >

Efter två raka segrar i inledningen på säsongen åker VSK nu söder om Stockholm och säsongens första match på naturgräs. – Vi ska försöka spela vårt spel ändå, säger Johan Mjällby om omställningen från konstgräs till naturgräs.

Efter två omgångar står VSK på två segrar, fem mål framåt och noll insläppta. Nu har laget laddat upp inför lördagens bortamatch mot Arameisk-Syrianska IF med att träna på naturgräs på Blåsbo IP.

– Det är kanske inte idealt att träna på naturgräs såhär tidigt på säsongen men det är för att spelarna ska få in känslan på naturgräs.

VSK mötte Arameisk-Syrianska IF tidigt på försäsongen och vann då stort med 5-0. Men efter att ha sett den senaste matchen mellan Assyriska FF och Arameisk-Syrianska, som slutade 2-1 till Arameisk-Syrianska, är Mjällby inställd på en tuff match.

– De är en nykomling som jobbar hårt för varandra och lagmässigt jobbiga att spela emot. De kommer med mycket folk in i straffområdet på inlägg och spelar en väldigt rak fotboll. Kan vi hålla högt tempo i passningsspelet så passar det oss bättre. Det kommer inte alls se ut som i träningsmatchen.

VSK har spelat samma startelva från start i de inledande matcherna, något som Mjällby gärna fortsätter med.

– Vi har fått så bra start som vi kunnat få. Vi eftersöker stabilitet i grundspelet och försvarsspelet för att sedan kunna skapa chanser framåt. Såhär långt är vi alla jättenöjda, att VSK har varit laget såhär långt. Vi har haft lite sjukdomar under veckan så det är inte omöjligt att det blir någon ändring i startelvan, annars finns det ingen anledning till att ändra.

Det är nyinvigning av Brunna IP vilket gör att det är en speciell match även för Arameisk-Syrisanska.

– Naturgräset är den enda skillnaden mot förut, Arameiska har inte heller spelet på naturgräs och så är det nyinvigning av arenan. Men för oss ka det inte spela någon större roll. Det är fem lag i serien som spelar på naturgräs och vi ska försöka spela vårt spel ändå.

Arameisk-Syrianska IF – VSK Fotboll
Lördag 29/4 16.00
Brunna IP

Du som inte är på plats kan streama matchen för 89:-, klicka här för att komma till matchen >>>

Foto: Stefan Lindgren