Visa fler äldre nyheter >

VSK fick en drömstart i serien när man besegrade Assyriska FF med 3-0 inför 5627 personer på Solid Park Arena.

Inramningen var fantastisk på Solid Park Arena denna kalla skärtorsdagskväll. De flesta hade plockat fram vinterjackorna för att värma sig. Men även VSKs spel värmde.

Grönvitt tog, som Mjällby var inne på innan matchen, tag i taktpinnen och förde spelet mot Assyriska. Efter tjugo minuter lyfte Karwan Safari en studsande boll ut på högerkanten där Filip Tronêt kom framstörtande. Filip tog emot bollen med högerfoten och avslutade med vänstern under målvakten och VSKs första mål säsongen 2017 var ett faktum.

På en höjdboll i den 35:e minuten skarvade Karwan bollen vidare, mycket vågat så stack Dylan Kosik fram skallen och fick med sig bollen fri mot målvakten. Med en touch ut till höger kunde Dylan sedan skjuta in 2-0 under målvakten.

VSK gick till halvtidsvila med 2-0 och ett övertygande spel. Under den andra halvleken fortsatte detta och VSK hade bud på flera mål, bland annat ett ribbskott av Filip Tronêt tidigt i den andra halvleken.

I den 76:e minuten slog Simon Johansson en diagonal crossboll som hittade fram till Karwan som plockade ner, drog sin försvarare och väntade kyligt in målvakten innan han lyfte in bollen fram till 3-0 för VSK.

3-0 blev också slutresultatet i den här seriepremiären hemma mot Assyriska FF. Nästa match spelas borta mot Team TG i Umeå, lördagen 22 april.

VSK Fotboll – Assyriska FF 3-0
1-0 (20) – Filip Tronêt (Karwan Safari)
2-0 (35) – Dylan Kosik (Karwan Safari)
---------------------------------------------------
3-0 (76) – Karwan Safari (Simon Johansson)

Varningar
VSK Fotboll: Boris Ljevar
Assyriska FF: Joshua Pritchard, Simon Strand

Publik
5627

VSK Fotbolls lag mot Assyriska FF:
Alexander Lundin
Mathias Benker
Robin Blommé
Calle Svensson
Dennis Persson
Simon Johansson
Boris Ljevar (K)
Jonas Hellgren (82)
Filip Tronêt
Karwan Safari
Dylan Kosik

Bänken:
Daniel Svensson (mv)
Carl Ekstrand Hamrén
Alex de Carolis
Nikola Durovic (82)
Fredrik Lundqvist
Koyar Salimi
Mikael Gustafsson

Foto: Stefan Lindgren