Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har gjort klart med den meriterade mittfältaren Louay Chanko, senast i Syrianska FF men tidigare i Djurgårdens IF, Malmö FF, AEK Aten och Hammarby IF. – Det här kändes rätt, säger Louay Chanko.

"Lolo" har sedan 2012 spelat i Syrianska FC men väljer nu, som 37-åring, att byta klubb och stad.

– Frugan är från Västerås och vi är ofta i staden. VSK vill upp och jag tänkte ”varför inte försöka hjälpa till?”. Det här kändes rätt.

Kontraktet med VSK är skrivet på ett år, men förhoppningen är att det ska förlängas och att "Lolo" över tid ska bli ungdomsledare i Västerås SK.

– Det finns mycket att lära sig här, jag behöver bara säga Johan Mjällby så förstår man vilken kompetens det finns i klubben. Jag kommer in som spelare men sakta men säkert så börjar man tänka på framtiden.

De senaste åren har Louay inte haft så bra koll på VSK, men när han minns tillbaka ploppar det upp lite minnen.

– Det som kommer upp först är Stefan Bärlin. I VSK finns det en historia och man är inte små i Fotbollssverige.

Som spelare på planen hoppas "Lolo" kunna hjälpa till med sin rutin från de högre serierna.

– Först och främst måste jag kunna springa, haha. Jag ska försöka underlätta och lyfta fram ungdomarna. Jag är 37 år och det är som när jag pratade med Mjällby, det handlar mycket om rutin. Men där kommer jag inte vara själv på planen, det finns flera spelare som kan hjälpa till med det. Vem vet, de kanske kan hjälpa mig också, haha.

Just nu kör Louay Chanko rehab efter en knäskada men hoppas vara tillbaka på planen inom en snar framtid.

– Jag har gjort en titthålsoperation där man har skrapat bort lite brosk. Just nu haltar jag lite och kör rehab. Jag hoppas kunna vara tillbaka i träning om 2-3 veckor.

Med andra ord får vi nog inte se Chanko till seriepremiären mot Assyriska FF, torsdagen 13/4 19.04, men vi hoppas se honom på planen så snabbt som möjligt.

Varmt välkommen till VSK, Louay Chanko!

Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån