Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har anlänt till Portugal och anläggningen Browns Sports & Leisure Club för en knapp veckas träningsläger. Men det är inte alla som kunnat vara med på den första dagens träningspass, Mathias Benker och Joakim Häll har stått över båda på grund av skador.

Träningslägret började 04.30 när laget samlades på Solid Park Arena i Västerås på onsdagsmorgonen. Efter buss, flyg med mellanlandning i München och återigen buss anlände laget till träningsanläggningen på Algarvekusten 18.00 på onsdagskvällen. Första passet genomfördes på torsdagsförmiddagen i spöregn, men Mathias och Joakim stod säkert under ett tält och bevittnade träningen.

Benker skadade sig på den sista träningen innan träningslägret när han blev oturligt stämplad av målvakten Andreas Olsson.

– Jag och Andreas (Olsson) gick på samma boll och det var en 50/50-duell. Andreas träffar bollen precis innan mig och jag sparkade rakt in i sulan och fick dobben rakt in i vristen. Den gick igenom skon, strumpan och en bit in i foten. Så det blev upp till sjukhuset tillsammans med Tronêt som följde med. Jag fick sy två stygn och har en liten fraktur, självklart jättetråkigt, säger Benker.

På order av läkarna är det två veckors vilande innan stygnen kan tas bort och fullt fokus på träning igen. Men Benker är mer hoppfull än så.

– Jag kan ju gå på foten men jag kan inte ha något tryck på vristen. Förhoppningen är att kunna göra något pass i slutet på veckan. Samtidigt vill man inte att sprickan ska bli värre för då kan det bli tre-fyra månaders frånvaro.

Även Joakim Häll har missat de två första träningarna i Portugal, han klev av skadad i förra helgens match mot Sandvikens IF.

– Jag gjorde illa knät mot Sandviken och drog upp min förra skada lite, men det ska inte vara några problem när det gäller premiären, säger Joakim.

Jocke har kollat upp skadan hos läkare men då han levt med den i tre år känner han av själv vad han behöver göra för att ta sig tillbaka.

– Jag vet hur jag ska gå tillväga för att kunna spela. Nu gäller det att hålla formen så mycket som möjligt och köra styrka och få upp lite puls här nere.

Båda två har tillbringat första dagen i gymmet och körde tillsammans med Johan Mjällby ett intensivt pass på förmiddagen.

– Vi tre körde nån powervariant på 30 minuter. Nu i eftermiddag har jag och Jocke kört hjärta/lunga och mycket bål. För mig blir det likadant imorgon, avslutar Benker.

Hela truppen är på plats i Portugal, förutom Allan Kosik som är hemma på grund av barnafödsel.