Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll lånar in mittbacken Carl Ekstrand Hamrén från Örebro SK över den kommande säsongen. – VSK är en intressant klubb och har ett bra tryck runt laget och föreningen, säger Hamrén när laget anlänt till Portugal och träningslägret som drar igång idag.

Ekstrand Hamrén har spelat dom senaste säsongerna i Örebro SK men speltiden har uteblivit. I vintras skrev Ekstrand Hamrén ett nytt kontrakt med ÖSK som sträcker sig över två år och det var då man kom överens om en utlåning.

– Vi sa att om situationen blir liknande som åren innan, med mycket bänknötande, så vore det bäst att bli utlånad så att jag får speltid. Jag har spelat mycket med U21 så där är jag rutinerad och dom matcherna gäller inte så mycket. Jag behövde tävlingsmomentet.

Att det blev just VSK har sina förklaringar, framförallt att det är nära hem till Örebro.

– Klart att det är skönt att det är nära hem. Jag har varit här på provspel och jag tyckte att allt kändes bra från spelare till tränare. VSK är en intressant klubb och har ett bra tryck runt laget och föreningen.

Målet är självklart, det är att spela upp VSK till Superettan.

– Jag vill att vi ska göra en så bra säsong som möjligt och att vi går upp, det är allas ambition och det vore jättekul.

Ekstrand Hamrén är mittback och beskriver sig själv följande.

– Först och främst är jag en bra försvarsspelare, lång och bra på huvudet. Jag tycker om att ha mycket boll i uppspel. Offensiven har VSK så det gäller att sätta ett stabilt försvarsspel och ha det att falla tillbaka på.

Fakta
Namn: Carl Ekstrand Hamrén
Född: 17 juni, 1996
Position: Mittback
Längd: 195 cm
Moderklubb: Karlslunds IF
Tidigare klubbar: Adolfsbergs IK, Örebro SK
Aktuell: Utlånad från Örebro SK till VSK Fotboll