Visa fler äldre nyheter >

Det är dags för försäsongens andra träningsmatch på Solid Park Arena och för motståndet står Sandvikens IF. Avspark, lördag 13.30. – Bra tillfälle för oss, säger Johan Mjällby inför träningsmatchen.

På lördagseftermiddagen väntar solsken och ett par plusgrader, det betyder att våren närmar sig och därmed seriepremiären.

– Det blir ett bra tillfälle för oss att fortsätta göra bra insatser och bra aktioner ute på planen. Vi kommer testa spelare på olika positioner än de kanske är vana vid och prova på olika arbetssätt och taktiska formationer.

I morgondagens match handlar det om samma sak som tidigare, att spelare ska få speltid och följa riktlinjerna man ritat upp.

– Det blir ett bra tillfälle för spelare som ligger efter i spelminuter att få ett gäng i benen. Hittills på försäsongen har jag velat gå runt relativt mycket så att alla får många minuter.

Under försäsongen har Mjällby varit inne på att laget har fokuserat på det fysiska och inte så mycket det taktiska. Det är något man kommer lyfta upp på det kommande träningslägret på Algarvekusten dit man åker på onsdag i nästa vecka. Det blir ett avstamp inför den kommande seriepremiären.

– På träningslägret kommer vi att fokusera på vårt arbetssätt och att bli vana och trygga i olika situationer i både anfallsspel och försvarsspel. Från och med träningslägret blir det inte lika mycket skifte i startelvan och experimenterande i formationer. Från träningslägret blir det mer fokus på premiären.

Till lördagens match är det några spelare som missar matchen på grund av sjukdom eller skada.

– Vi har lite sjukdomar och småskador och vill inte riskera någonting där. Förhoppningen är att alla ska vara i full träning till träningslägret.

Matchen sänds, för er som inte kan ta er till Solid Park Arena, på VLT.se

Truppen mot Sandvikens IF:
Alex de Carolis
Alexander Lundin
Asmir Suljicic
Calle Svensson
Carl Ekstrand Hamrén
Daniel Svensson
Dennis Persson
Fredrik Lundqvist
Jakob Eneroth
Joakim Häll
Jonas Hellgren
Jonathan Häll
Koyar Salimi
Mathias Benker
Mikael Gustafsson
Robin Blommé
Simon Johansson

Spelare som missar matchen p.g.a. sjukdom eller skada:
Allan Kosik
Dylan Kosik
Nikola Durovic
Boris Ljevar
Karwan Safari
Filip Tronêt