Visa fler äldre nyheter >

Kanadensaren Alex de Carolis är klar för VSK Fotboll och lyfter fram supportrarna. – Jag vill vara en del av det här, säger de Carolis.

Med en bakgrund i Seattle Sounders U23-lag och senast i Nora BK tar de Carolis klivet upp i divisionerna och ska slåss om en plats i VSK Fotboll.

– Jag såg VSK förra året när jag spelade i Nora och insåg att det var väldigt nära där jag bodde och jag hörde bara bra saker om klubben. Jag gillar hur supportrarna stöttar klubben och det vill jag vara en del av.

Alex pratar engelska men förstår svenska en hel del efter sitt år i Nora BK.

– Jag förstår svenska ganska bra men att prata svenska är svårare. Här kan alla prata engelska och det gör det lite svårare för mig att lära mig svenska, men det är mitt mål.

De Carolis har spelat ett gäng träningsmatcher redan och har varit med laget under stora delar av försäsongen.

– Spelarna har varit väldigt trevliga, dom förstår nog att det kan vara lite svårt för mig som kommer hit helt själv, inte känner någon och så språkbarriären på det. Vi känns som en stor familj, alla umgås i omklädningsrummet och pratar och skrattar hela tiden. Kemin är verkligen där och alla är trevliga.

I VSK Fotbolls andra träningsmatch för säsongen gjorde de Carolis ett klassmål när han från ca. 30 meter sköt upp bollen i krysset.

– När bollen lämnade foten så kände jag att den kunde gå in. Det var en härlig känsla och det är inte så ofta en vänsterback går upp och gör mål. Det gav väl ett bra första intryck men jag hoppas att det kommer några fler framöver.

Fakta
Namn: Alex de Carolis
Född: 24 september 1992
Position: Vänsterback
Dubbelt medborgarskap: Kanada och Italien
Moderklubb: Galladevs United
Tidigare klubbar: Canisius College (NCAA Division 1), Seattle Sounders U23, Nora BK
Aktuell: Skrivit 1+1 år med VSK Fotboll