Visa fler äldre nyheter >

Kvällens träningsmatch mellan VSK Fotboll och Hammarby IF slutade oavgjort, 1-1. – Vi ligger bra i fas och har ett par veckor på oss att spetsa till det, säger Johan Mjällby efter matchen.

Med drygt fem veckor kvar till seriepremiären hemma mot Assyriska FF spelade VSK Fotboll oavgjort mot Allsvenska Hammarby IF, som ställde upp med en blandning av a-lagsspelare och U19-spelare.

– Vi har ett bra självförtroende och spelar oss ur svåra situationer. Spelet utan boll var bra mot Akropolis IF men det var inte samma idag. Hammarby skapade några chanser där jag inte är så nöjd med hur det såg ut defensivt, det blev en yta mellan försvar och mittfält. Det är en grej vi ska utveckla till säsongen.

Ett bra resultat mot ett Allsvenskt motstånd som med sina U19-spelare gjorde det svårt för VSK.

– Det är väldigt välutbildade spelare, Hammarby har erkänt bra ungdomslag. Dom var duktiga på att göra det svårt för oss i uppspelsfasen, men v har ett bra självförtroende och spelade oss ur svåra situationer.

I övrigt har den här försäsongen handlat mycket om fysträning, något Mjällby har velat få in mer utav från tidigare.

– Det har varit ett lite annorlunda upplägg den här säsongen med tyngre träningar och mer fokus på fys. Jag har varit väldigt nöjd med inställningen från spelarna, med hur hårt dom har arbetat.

När det nu närmar sig seriepremiär riktas fokus från fysträning till det mer taktiska.

– Det blir mer taktiskt inspirerade träningar framöver, där vi vill sätta hur vi vill ha det offensivt och defensivt.

Hammarby IF – VSK Fotboll 1-1 (1-1)
1-0 (25) – Isac Lidberg
1-1 (40) – Calle Svensson