Visa fler äldre nyheter >

Calle Svensson kommer senast från spel i Husqvarna FF dit han gick i somras. – Jag är sugen på den satsningen VSK gör, säger Calle kort efter att de sista detaljerna i kontraktet blev klara. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Calle har spelat två träningsmatcher för VSK hittills under försäsongen och på måndagseftermiddagen blev det klart att han är VSK Fotbolls senaste nyförvärv.

– Jag har känt mig hemma direkt och det har funkat jättebra med allt hittills. Spelarna är schyssta och det känns som att det har funkat bra med kemin på planen från början.

Anledningen till att Calle väljer Västerås Sportklubb är för att han vill vinna.

– Jag är bara här för att mitt och klubbens sikte är inställt på att vinna, annars hade jag inte tyckt att det var intressant. Jag vill vara med och ta VSK uppåt.

Sin egen prestige väljer Calle att lyfta åt sidan och det är lagets bästa som sätts i främsta rummet.

– Jag är för gammal för att ha personliga målsättningar, för mig är det bara viktigt att laget vinner. Jag har inte drömmar om att spela i Barcelona längre, det jag brinner för är att vinna varje match.

Johan Mjällby har haft koll på Calle en längre tid men ville se honom i den Grönvita-dressen innan allt blev klart.

– Jag har vetat om Calle ganska länge och blev intresserad när jag hörde att det kunde bli aktuellt att få hit honom. Jag ville se honom i vår miljö och han har gjort det bra i träningmatcherna. En bra förstärkning, säger Johan Mjällby.

Calle har tidigare representerat Nyköpings BIS och Husqvarna FF och även Gais.

– En spelare som har mycket erfarenhet av spel högre upp och han är fortfarande väldigt hungrig att nå framgångar. Han har ledaregenskaper och stärker definitivt konkurrensen i högsta grad, avslutar Mjällby.

Fakta
Namn: Carl Svensson
Född: 19 juni 1987
Position: Försvarare
Moderklubb: Lindö FF
Tidigare klubbar: IK Sleipner, Nyköpings BIS, GAIS, Husqvarna FF
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårsavtal med VSK Fotboll

Vi hälsar Calle varmt välkommen till Sportklubben!