Visa fler äldre nyheter >

Det blev en mållös historia på Trängens IP mellan BK Forward och VSK Fotboll i helgens andra träningsmatch. – Nu känns det som att jag behöver vila en vecka, säger Karwan Safari efter matchen.

Tillbaka i laget var flera VSKare som kommit tillbaka efter skador, bland andra förra årets skyttekung Karwan Safari.

– Det var min andra 90-minuters match på sju-åtta månader så det var kul att vara tillbaka, men det är tur att det är ett tag kvar till seriepremiären.

Grönvitt ägde stora delar av den första halvleken som spelades i medvind, men till den andra halvleken hade man svårt att få till spelet.

– Riktigt tråkig match och väldigt kallt. Det var många som inte har spelat ihop och då kan man inte förvänta sig så mycket. I första halvlek hade vi bra tempo men i andra halvlek kom inte bollen över planhalvan kändes det som.

Det här var VSKs andra träningsmatch den här helgen och många spelare har fått 90 minuter i benen.

– För dom som har spelat två träningsmatcher innan så är det skönt att få 90 minuter. Men för spelare som mig och Jonas Hellgren som precis kommit tillbaka och få 75-90 minuter så… Nu känns det som att jag behöver vila en vecka, haha. Men som sagt, ändå skönt att komma in i det.

VSK använde sig av spelsystemet 3-4-3 idag och det är en del i att Johan Mjällby vill att laget ska kunna ha olika alternativ i sitt spel, men Karwan har ett annat favoritsystem.

– Jag ogiillar 3-4-3 skarpt, mest med tanke på att vi var ett av seriens bästa lag förra året med det spelsystemet vi spelade med då. Men det är tränarna som bestämmer och Johan vill att vi ska ha olika alternativ när vi spelar. Jag själv gillar 4-4-2, men det är bara att lära sig spela formationen som bestäms.

BK Forward - VSK Fotboll 0-0

Såhär ställde VSK Fotboll upp mot BK Forward:
Daniel Svensson
Asmir Suljicic – Robin Blommé – Jonathan Häll
Jonathan Bahar – Oscar Danielsson – Jonas Hellgren – Alex de Carolis
Fredrik Lundqvist – Karwan Safari – Koyar Salimi

Nästa träningsmatch spelas borta mot Akropolis IF söndagen 26/2 14.00.