Visa fler äldre nyheter >

I helgen träningsspelar VSK Fotboll både mot Assyriska FF och BK Forward, båda på bortaplan. – Ett bra tillfälle att ge alla så mycket speltid som möjligt, säger Johan Mjällby inför helgens dubbla matcher.

Lördagens match mot Assyriska FF var egentligen planerad att spelas förra helgen men av olika orsaker var matchen tvungen att flyttas.

– Grabbarna tränade hårt inför förra helgen och fick sedan några dagar ledigt istället.

Fokus under helgens matcher blir att ge spelarna så mycket speltid som möjligt och hur det egna spelet ser ut.

– Alla matcher är viktiga för att vi ska få en bild av att vi gör rätt i vårt arbetssätt både i anfallsspel och försvarsspel. Ett bra tillfälle att ge alla så mycket speltid som möjligt. Det är viktigt att spelarna känner sig trygga och att dom vet vad vi ska göra på planen.

Lördagens motstånd är alltså Assyriska FF som trillade ner från Superettan förra säsongen.

– Det blir ett tufft motstånd mot ett lag som spelat på hög nivå i många år. Det är säkert en del förändringar och dom bygger väl ett nytt lag. Har gjort väldigt bra resultat där 2-2 mot Hammarby IF verkligen är värt att notera.

På söndag står Örebrolaget BK Forward för motståndet, ett lag som åkte ur Division 1 Norra förra säsongen.

– Lite överraskande att Forward trillade ur ettan förra året. Dom är säkert revanschsugna och vill direkt upp igen. Ett lag med många rutinerade spelare, sen vet jag inte riktigt hur deras lag ser ut till i år.