Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll vann kvällens träningsmatch över division 1-nykomlingen Arameisk-Syrianska IF med 5-0, med fem olika målskyttar. Filip Tronêt var en av dessa. – Lite överraskad blev man ju, säger Tronêt efter matchen.

Det var matchen som inte fanns 36 timmar innan avspark, men på tisdagseftermiddagen stod det klart att VSK Fotboll skulle spela träningsmatch mot Arameisk-Syrianska IF på onsdagskvällen.

– Jag fick reda på det igår när jag kom hem från jobbet och såg på Facebook att vi skulle ha match, lite överraskad blev man ju, berättar Filip Tronêt.

Första halvlek blev en Grönvit-historia där Mikael Gustafsson såg till att ge VSK ledningen tidigt i matchen, där Simon Johansson och Dennis Persson drog på en spelvariant på en hörna och Filip Tronêt satte en straff innan halvtidsvilan.

– Vi gör en bra första halvlek och skapar många chanser där vi kan göra fler mål än vi gör, dessutom släpper vi inte till mycket bakåt trots att dom får kontra på oss.

Till den andra halvleken sjönk tempot men vi fick se ett klassmål från provspelaren Alex de Carolis som sköt bollen upp i krysset från ca. 30 meter och nyförvärvet Mathias Benker väggspela med Fredrik Lundqvist där Benker avslutade med ett skott i bortre hörnet.

– I andra halvlek gick tempot ner över lag och vi skapade inte lika många målchanser men känns stabila bakåt matchen igenom. En bra match i sin helhet.

VSK spelade med spelsystemet 3-4-3, något spelarna är aningen ovana med.

– För egen del kändes det bra. I första halvlek spelade jag med Micke (Gustafsson) och Simon (Johansson) och vi hittade bra kombinationer och hittade rätt i positionerna. Vi har tittat lite på systemet på träning och provade det i någon match i slutet av förra säsongen men det är inget system vi är vana att spela med. Vi får se hur Johan (Mjällby) vill ha det till serien.

VSK Fotboll - Arameisk-Syrianska IF 5-0 (3-0)
1-0 (12) – Mikael Gustafsson (Simon Johansson)
2-0 (22) – Dennis Persson (Simon Johansson)
3-0 (45) – Filip Tronêt (Straff)
--------------------------------------------
4-0 (55) – Alex de Carolis
5-0 (80) – Mathias Benker (Fredrik Lundqvist)

Nästa träningsmatch spelas borta mot Assyriska FF lördagen 18/2 13.00.

Slutligen vill vi återigen tacka Gideonsbergs IF Dam och VSK Ungdom vars samarbete gjorde detta möjligt.