Visa fler äldre nyheter >

Imorgon börjar fotbollssäsongen sakta men säkert dra igång när VSK åker till Borlänge för att spela träningsmatch mot Dalkurd FF. – Jätteskönt att börja spela matcher, säger Johan Mjällby inför matchen.

För motståndet står alltså Dalkurd FF, ett lag som kommande säsong vill utmana i toppen av Superettan om en plats i Allsvenskan 2018.

– Det är ett väldigt bra motstånd. Vi vet att Dalkurd är ett bollskickligt och passningsskickligt lag så det kommer nog bli ett bra fyspass. Men ända fram till slutet av mars så kommer jag endast fokusera på hur vi ser ut och inte alls på motståndet.

Under försäsongen hittills har fokus legat på det fysiska och väldigt lite på själva spelet.

– Det har varit tufft med flit, det visste dom om innan och jag har förklarat varför. Vi var bra fotbollsmässigt förra året men saknade lite grann i fysik och löpstyrka mot dom vassaste konkurrenterna i serien. Jag vill att vi spelar med mycket energi och maxlöpningar så det gäller att vi har fysiskt starka spelare.

Till matchen mot Dalkurd är resultatet redan på förhand undanlagt och det kommer bli en chans att få testa spelarna med samma frejdiga offensiv som förra året.

– Jag förväntar mig att vi kommer skapa målchanser och jag ser fram emot att se hur bra vi sitter ihop offensivt och defensivt. Fotbollsmässigt ska vi göra rätt saker men vi har inte lagt fokus på det taktiska än. Även om vi möter en bra motståndare så ska vi göra en bra match. Spelarna har haft en fin inställning och många har varit hungriga och sugna på att bli bättre den här säsongen.

VSK åker upp med en ovanligt stor trupp på 19 spelare.

– Jag hoppas att så många som möjligt får spela 45 minuter. Vi har en del provspelare som vi har med oss och det blir ett bra tillfälle att se dom i matchsituation. Även om vi har tränat stenhårt så ska alla kunna ligga i och jobba hårt i 45 minuter.

Spelartruppen mot Dalkurd FF:
Daniel Svensson
Andreas Olsson
Mathias Benker
Joakim Häll
Calle Svensson (provspelare)
Dennis Persson
Simon Johansson
Oscar Danielsson
Jakob Eneroth
Filip Tronet
Mikael Gustafsson
Husein Aly (provspelare)
Jonathan Häll
Asmir Suljicic
Roger Thompson (provspelare)
Boris Ljevar
Dylan Kosik
Andreas Hesselman (provspelare)
Koyar Salimi

Spelare som missar matchen mot Dalkurd FF:
- Karwan Safari, sjuk.
- Fredrik Lundqvist, ej redo för spel efter sjukdom.
- Robin Blommé, har varit skadad och ej redo för match.
- Jonas Hellgren, har varit skadad och ej redo för match.
- Allan Kosik, långtidsskadad åtminstone till slutet av februari.