Visa fler äldre nyheter >

De nästkommande tre åren går ICA Handlarna Västerås in och stöttar upp projektet Schysst Framtids skolprojekt. – Det betyder att vi kan skapa ännu mer resurser för att möta ungdomar runt om i Västerås, säger projektledare Stefan ”Lillis” Jonsson.

På annandagsderbyt kunde publiken se två banderoller som visades upp på isen. På den ena stod det ”ICA tror på Schysst Framtid” och på den andra ”Tack Västerås, ICA 100 år”.

ICA fyller 100 år i år och vill tacka alla Västeråsare för dessa år och för nästkommande 100 år. ICA Handlarna Västerås går in och stöttar projektet Schysst Framtid i tre år framöver.

– Anledningen till att det är tre år är att vi ser långsiktigt på det här. Förhoppningsvis varar det ännu längre än så. Det här ligger i linje med våra värderingar och är ett steg i vårt sociala ansvarstagande, säger Daniel Özer från ICA Vallby.

– Intresset från alla ICA-handlare är stort och att få med alla var inga problem. ICA bygger på idén om lokalt entreprenörskap, där vi som ICA-handlare äger och driver våra egna butiker och samtidigt samarbetar för att hela ICA ska skapa något ännu större och bättre framåt. Idén med lokala entreprenörer ger oss möjligheten att skapa en unik kontakt med våra kunder och ett nära engagemang för det lokala samhället där vi verkar, säger Daniel och fortsätter.

– Vårt firande bygger mycket på tanken ”Alla kan göra något – det här gör jag”. Vi vill dels ta tillfället att berätta om alla de goda initiativ som vi redan gör. Och ett av våra gemensamma initiativ vi gör här i Västerås tillsammans med Schysst Framtid känns fantastiskt.

För projektledaren Stefan ”Lillis” Jonsson gör det här att fler möjligheter att utveckla Schysst Framtid har kommit upp. Dels med att kunna besöka fler sjätteklassare men även att kunna anordna fler aktiviteter.

– Vi kommer att kunna fortsätta med avgiftsfria aktiviteter för ungdomar. Allt från Vintersportfestivalen till pepparkakshusbyggen. Vi kommer att kunna utveckla olika projekt som kommer gagna ungdomar i Västerås, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.

Att engagera sig socialt har varit viktigt för ICA under de senaste 100 åren, bland annat har man här i Västerås samarbetat med VSK kring ICA SummerCamp.

– Vi har engagerat oss i vårt samhälle, både lokalt och nationellt i 100 år. Vi drivs av engagemang och entreprenörskap och det har vi gjort i 100 år som vi funnits och verkat. Det här är ICA handlarna. Vi säljer inte bara mat, vi bygger och skapar relationer meningsfullt, säger Özer.

Nu väntar en vår med massa aktiviteter och besök i skolklasser, där den närmsta aktiviteten sker på fredag, 13/1.

– Vi kommer att hämta ett gäng från ungdomsgården Paletten på Vallby för att titta på VSK Bandy mot Gripen Trollhättan. I halvtid bjuder vi på fika och jag kommer förklara lite om bandy. Den här träffen blir en återkoppling från när jag och några spelare tillsammans med Daniel Özer var och byggde pepparkakshus i mitten av december, säger ”Lillis” Jonsson.

2017 är det 100 år sedan Hakon Swenson lade grunden till ICA här i Västerås genom sin idé om fria handlare i samverkan. Under vinjetten ”ICA 100 år och framåt” kommer hela ICA att fira jubileumsåret.

– Vi vill att vårt engagemang ska leva långt efter 2017 och därför pratar vi om ICA 100 år och framåt, avslutar Daniel Özer.

Ett mer detaljerat aktivitetsprogram kommer inom kort.