Visa fler äldre nyheter >

Till säsongen 2016 flyttade Linus Sjöberg hem till Västerås efter tre år i Östersunds FK. Nu väljer Linus att inte skriva nytt kontrakt med VSK utan söker sig vidare. – Vill spela så högt upp som möjligt, säger Linus Sjöberg.

VSK Fotboll och Linus Sjöberg fastnade i förhandlingarna om ersättning och det gör att parterna väljer att gå vidare åt varsitt håll.

– Vi kom inte överens kontraktsmässigt. Jag vill jättegärna vara en del av klubben men samtidigt så är det fotboll vi pratar om och då måste fler bitar stämma in.

Föregående säsong var en nystart för Linus som kom tillbaka efter skada och som inledde säsongen bra.

– Det var ett nyttigt år för mig. Jag kom tillbaka till VSK efter en skada och fick spela första delen av säsongen och då var det riktigt roligt. Sen tappade vi mot slutet, men personligen var det ett nyttigt fotbollsår för mig.

Nu blickar Linus framåt och söker för närvarande en klubb att spela i kommande säsong.

– Jag letar vidare, vart jag hamnar vet jag inte. Det är lite tråkigt att eventuellt lämna Västerås eftersom jag har min familj här och är uppvuxen i staden. Men det är fotboll och stängd en dörr så öppnas en annan. Jag kan se mig spela fotboll vartsomhelst i Sverige, bara jag får spela. Såklart vill jag spela så högt upp som möjligt.

VSK Fotboll erbjöd Linus ett avtal som han tyvärr tackade nej till. Klubben och Linus var inte överens om ersättningen men vi har full förståelse för att Linus vill vidare.

VSK Fotboll önskar Linus stort lycka till med fotbollsåret 2017 och framåt!