Visa fler äldre nyheter >

Målvakten Daniel Svensson har funderat klart, han stannar i VSK över den kommande säsongen. – Jag tror väldigt mycket på det här, säger Svensson.

Daniel Svensson har varit i klubben sedan 2010 och efter ett bra år 2016 väljer han att skriva nytt kontrakt (1+1) med klubben.

– Jag vill vara med på den här resan som vi gör. Det kändes som en början förra året även fast vi inte riktigt var redo för att gå upp. Det känns mer som att det är det här året vi ska upp. Allt från att föreningen satsar till att alla vi spelare som stannar och som kommer in vill göra den här resan.

Förra säsongen inleddes som alla vet med en väldigt bra vårsäsong men på hösten tappade laget många poäng och gled längre och längre från toppstriden.

– Våren gick väldigt bra och vi var med i toppen när serien vände. Sen studsade det inte med oss och en orsak var ju att Karwan (Safari) gick sönder. Det spelar stor roll om en sån målskytt är med eller inte. Vi lyckades inte så som vi lyckades på våren.

VSK Fotboll har tagit fram en vision där man siktar på Allsvenskan 2021 och i den finns delmålet att klubben ska spela i Superettan säsongen 2018..

– Mycket till varför jag och andra spelare vill vara här är beroende på den satsning hela klubben gör, tillsammans med bandyn. Det har skapat ett intresse på senare år och det känns som en seriös satsning. Tidigare har det varit ekonomiska problem vilket skapat osäkerhet runt klubben, nu är det rätt folk på rätt plats och det börjar ordna upp sig.

Kommande säsong vill Daniel Svensson hjälpa till så mycket som möjligt för att klubben ska kunna ta steget upp till nästa division.

– Jag vill vara med på resan och bidra så mycket som möjligt så att vi går upp. Samtidigt vill jag själv utvecklas och kriga för att få spela samt ge allt på varje träning. Sen får vi se hur långt det tar mig.