Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har samlats och börjar ladda för säsongen 2017. Johan Mjällby hoppas få in 3-5 nyförvärv för att förstärka och bredda truppen. – Alla tränare vill ha så bra lag som möjligt, säger Mjällby.

VSK Fotboll har plockat in Nikola Đurovic, Oscar Danielsson och Mathias Benker. Men Mjällby vill bredda truppen och jakten på nyförvärv är igång.

– Jag hoppas få några till tillskott i truppen, i nuläget har jag inte tillräckligt många namn. U19 i all ära men det är nystartat och vi kan inte räkna med att någon därifrån kan dra på sig en A-lagströja första sex månaderna.

Just U19 var något Mjällby ”skrek sig blå” om under hela förra året och när det stod klart att klubben startar ett U19-lag blev han överlycklig.

– Ska man vara krass så handlar det om att bygga klubben. Spelare och tränare kommer och går men klubben består. Så jag blev överlycklig att vi fått till det med U19.

Försäsongen 2016 gick väldigt bra resultatmässigt för VSK men den här säsongen räknar Mjällby med att laget kommer gå tyngre på försäsongen för att kunna hålla hela säsongen.

– Jag räknar inte med att vi kommer få vårt spel att stämma under försäsongen i och med att vi kommer vara nedtränade. Det kommer bli en hårdare försäsong än förra året. När jag kom till klubben var allt redan bestämt och det vara ganska lite fysisk träning. Det gjorde att vi var väldigt lätta under försäsongen och både spelade bra och vann matcher.

Men att vinna matcher på försäsongen ger inga poäng i serien.

– Det var dessutom alldeles för många träningsmatcher för min smak, suget hos grabbarna tog slut ganska tidigt.

Nu laddar VSK för tre veckors träning innan första träningsmatchen mot Dalkurd FF 4 februari på bortaplan.