Visa fler äldre nyheter >

Nu är vinteruppehållet slut och det är dags att börja sparka på den fina läderkulan.

På tisdagseftermiddagen gör VSK Fotboll sin första gemensamma träning inför säsongen 2017. – Det är på tiden och det ska verkligen bli skönt, säger Johan Mjällby inför första träningen.

Spelarna är tillbaka efter några veckors ledighet och julfirande. Trots att det är någon decimeter snö så kliver laget ut på uppvärmda Solid Park Arena på tisdagseftermiddagen.

– Jag gav grabbarna en lång ledighet för att få ett ordentligt break för att vi hade en tuff höst både med skador och få inspelade poäng mot vad spelet visade. Nu kommer det bli hårdare träning så att vi kommer bättre förberedda fysiskt.

Om det är något som Mjällby trycker på som saknades förra säsongen så är det just det fysiska spelet men också spelet utan boll.

– Jag tror att alla kan hålla med om att Västerås SK säsongen 2016 spelade en attraktiv fotboll men också att laget hade sina brister. Det ligger i det fysiska och spelet utan boll. Jag hoppas naturligtvis att vi ska vara lika bra i spelet med boll då det är min filosofi, men att vi måste utveckla de sidor vi inte klarade av att vara skickliga i förra året.

För er som är intresserade av att se säsongens första träning så är ni välkomna ner till Solid Park Arena imorgon, tisdag. Laget tränar 16.30 – 18.00.