Visa fler äldre nyheter >

Västerås SK har fått en del reaktioner på texten om ungdomssatsningen som publicerades på hemsidan under förra veckan.

Styrelsen försöker nedan ge svar på frågor och synpunkter som kommit in. Tydligt är att många tagit illa vid sig av texten där man uppfattade att Västerås och länet ej har några bra miljöer för våra unga spelare att utvecklas i och det var självklart inte meningen att uppfattas så. Vi ber om ursäkt om någon känt sig träffad av detta.

Vår text syftade till att beskriva hur vi vill skapa utvecklingsmöjligheter för spelare som är i övre tonåren och som söker sig bort från Västerås eller som lägger av alldeles för tidigt vilket är mycket oroande. Vi vet att det finns klubbar som har bra verksamheter där som Skiljebo SK m.fl. Vi tror att det stora problemet är att vi inte har något riktigt "lok" för att attrahera spelare att stanna i Västerås och där ser vi oss som den felande länken. VSK:s låga seriestatus och tidigare nedläggning av U-verksamhet gör att spelare söker sig till klubbar i högre serier, som t.ex. AIK, Djurgården, BP och Örebro SK – det har vi konkreta bevis på.

Västerås SK FK och Västerås SK Ungdom vill jobba med utveckling av fotbollsspelare för både bredd och topp. Detta kräver ett bra samarbete främst med föreningar i närområdet men också med alla föreningar i länet. Vi har försökt och kommer att anstränga oss ännu mer för att bygga bra relationer med dessa klubbar även om vi idag vet att relationerna till vissa klubbar har fått sig en törn, men vi ska göra allt för att reparera detta.

Ett annat ord som väckt irritation är detta med "värvning". Tanken var att ha öppna träningar där spelare och ledare själva väljer om dom vill träna med oss och eventuellt i framtiden (viktigt) komma till en mer elitförberedande verksamhet. Det blev inte helt rätt och vi vill inte förminska den skada detta orsakat för vissa föreningar. Nu är det upp till oss i VSK Fotboll och VSK Ungdom att bygga upp relationen med de klubbar som känt sig drabbade.

Under oktober och november har VSK Fotboll och Bandy jobbat med att ta fram värdeord och skapa en gemensam vision för klubben. Därav har man varit lite försiktig med att gå ut med en några tankar som föreningen står för. Vi har nu skapat en gemensam "grön tråd". Framtidens VSK ska jobba för att barn ska ha roligt men samtidigt ha en utmaning på sin nivå. Man ska kunna spela fotboll länge utan att behöva stressa fram resultat eller framgångar. Alla ska kunna spela på skoj så länge man själv vill. Vi ska ha utbildade ledare som vill utveckla barn till bättre spelare men också bra medmänniskor.

Frågor besvaras av:

VSK Fotboll
Thomas Carlsson 073-317 08 13
tomas.a.carlsson@skandia.se
Michael Campese 073-414 86 09
michael.campese@vskbandy.se

VSK Ungdom
Andreas Dayan 076-199 55 26
andreas@vsku.se