Visa fler äldre nyheter >

Här kommer årets julklapp till alla VSKare: Karwan Safari stannar i Grönvitt!

Supportrarna brukar skandera ”Karwan Safari, han gör vad han vill!” och nu är det klart att han vill stanna i Västerås och VSK nästkommande säsong.

– Sen den dagen jag kom till VSK har jag älskat klubben, spelarna, tränarna och fansen. Jag fick erbjudande från Superettan och toppklubbar i division 1, men det var inget alternativ.

Flera spelare, däribland Filip Tronêt, Simon Johansson och Asmir Suljicic, blev klara tätt efter seriens slut. Men med Karwan har det dragit ut på tiden och det är inte bara erbjudandena från andra klubbar som är orsaken till detta.

– Det som drog ut på tiden var mitt civila jobb. När jag fick min fasta tjänst på Folksam fanns det ingen annan som kunde matcha helheten jag kunde få med VSK. Vi har en vision att gå upp i Superettan och min dröm och mitt mål är att skjuta upp VSK till dit.

Karwan fick höstsäsongen spolierad efter två käkfrakturer i Svenska cupen-mötet mot IFK Norrköping på Solid Park Arena.

– Det var det värsta som kunde hända mig egentligen, samtidigt finns det värre saker i livet. Att bara stå på läktaren var tufft, man brinner till ännu mer där än på planen. Så nu förstår jag supportrarna ibland.

Såhär två dagar innan julafton satte sig klubbchef Michael Campese och Karwan Safari och skrev på de sista detaljerna i kontraktet.

– Julklappen kom till slut, haha. Jag hade faktiskt inte bestämt mig när jag åkte iväg på semester för någon vecka sedan, men precis innan blev det klart med min tjänst på mitt civila jobb så jag fick i lugn och ro bestämma mig. Jag ringde faktiskt Johan (Mjällby) och Campese på min semester, alla tre parter ville komma överens.

Nu är allt klart och fokus kan börja läggas på nästa års säsong.

– Det känns jäkligt skönt. Vissa kanske tror att jag dragit ut på tiden för att tjäna mer pengar men det har inget med det att göra. Nu vill jag få en hel säsong med VSK och göra målen för att ta upp laget till Superettan.

Karwan avslutar med en blinkning till fansen.

– Kärleken är ömsesidig. Jag hoppas att jag gör mig själv förtjänt av den där ramsan nästa säsong också.