Visa fler äldre nyheter >

Mittbackarna Asmir Suljicic, Robin Blommé och mittfältaren Simon Johansson utnyttjar sina optionsår och stannar i VSK även nästa säsong.

Alla tre skrev för ett år sedan kontrakt på 1+1 år, och alla tre väljer att köra vidare med kontrakten.

Det gör att klubben nu har 19 spelare under kontrakt inför nästa år.

– Vi är absolut nöjda med den trupp vi har idag. Det är Mjällby som tittat över truppen och vi har satt oss ner efter hans riktlinjer och pratat med spelarna samt gjort klart med de spelare vi vill ha kvar i truppen, säger styrelsens sportsligt ansvarige Ado Sadzak.

En spelare som inte finns med i listan idag är anfallaren Karwan Safari.

– Förhoppningen är att det ska kunna lösa sig med Karwan. Det vill både Johan och övriga, men vi skulle behöva ha ett svar.

Några nyförvärv vill man inte stressa fram utan man kommer invänta att serierna ovanför sätter sina trupper och att det då kan dyka upp spelare som är intressanta.

Johans önskemål är att förstärka under januari. Trupperna i Allsvenskan och Superettan kommer sätta sig och då kommer det bli spelare över. Så vi har både lämnat utrymme ekonomiskt och platsmässigt i truppen. Det är ingen brådska att få klart hela truppen idag, vi hade spelare som kom in i mars månad inför förra säsongen.

Hela VSK Fotbolls trupp säsongen 2017 i nuläget:
Andreas Olsson
Robin Blommé
Oscar Danielsson (Detaljer återstår)
Dylan Kosik
Nikola Durovic
Mikael Gustafsson
Jonas Hellgren
Joakim Häll
Jonathan Häll
Simon Johansson
Allan Kosik
Boris Ljevar
Fredrik Lundqvist
Dennis Persson
Karwan Safari
Koyar Salimi
Asmir Suljic
Filip Tronet
Jakob Eneroth

Uppdaterat 10 januari 2017.