Visa fler äldre nyheter >

Det är drygt en vecka sedan serien avslutades mot BK Forward på Solid Park Arena. Nu kan VSK glatt meddela att två viktiga kuggar skrivit på nya kontrakt med klubben.

Det gäller Filip Tronêt och Koyar Salimi som båda skrivit på nya kontrakt med VSK. Tronêt har skrivit på för 2 år och Koyar för 1+1.

Tronêt slog personligt rekord i poängskörd under en och samma säsong i år med 11 mål och 13 assist.

– Jag trivs jättebra med allt runtomkring och tillsammans med laget och ledarna. Det känns kanon att få stanna två år till.

Att bestämma sig gick rätt snabbt och Tronêt uttrycker även sin kärlek till klubben.

– Det har inte varit så mycket att fundera på, jag älskar att spela för VSK. Vi började förhandla tidigt och kom överens rätt fort, det var inga konstigheter.

Målsättningen har Filip klar för sig, även om de personliga målen inte är satta än.

– Det är att bidra så mycket som möjligt och öka våra chanser att ta klivet upp i Superettan. Sen får man sätta upp personliga mål på sidan om, man vill såklart hjälpa laget så gott det går.

Klubbchef Michael Campese trycker på vikten av hjärta för klubben.

Filip betyder mycket för föreningen och laget inte bara att han ständigt är ett hot som gör poäng på planen. Han är också en Västeråskille med ett hjärta för klubben och trots en låg ålder har han en stor erfarenhet som spelare. Föreningen vet att Filip kommer växa ännu mer både på och utanför planen och på så sätt utveckla både sig själv, laget och föreningen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Koyar Salimi fick säsongen spolierad på grund av skador men kom tillbaka på slutet av säsongen och visade att han vill vara med och kriga om en startplats.

– Jag är oerhört revanschsugen, jag fick inte chansen att visa upp mig i år vilket är tråkigt. Jag kände mig riktigt bra på försäsongen och tränade hårt men kanske inte så smart. När jag hade känningar så körde jag på ändå, där har jag lärt mig någonting.

Trots skadebekymren väljer VSK att skriva nytt kontrakt och Koyar har inte känt sig orolig under säsongen.

– Jag har känt klubbens förtroende hela tiden. Både jag och klubben vet mina kvalitéer. Det kommer en ny säsong med nya matcher, jag får sikta på att bli kvitt skadan helt och köra en hård försäsong för att komma förberedd till nästa säsong.

Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i styrelsen, var positivt överraskad av Koyars försäsong föregående säsong.

Koyar var helt fantastisk fram till skadan som kom vid en dålig tidpunkt för både honom och laget. Han är väldigt bra i djupled och utmanar en mot en vilket är hans styrka. Koyar har mognat och har tagit ett större ansvar både på planen och i gruppen. En fantastiskt ödmjuk person och det är precis det vi vill att VSKare ska vara.