Visa fler äldre nyheter >

Säsongens sista match spelades i går men jobbet mot nästa säsong har inletts sedan en tid tillbaka. Nu går klubben ut att man siktar på att starta ett U19-lag till säsongen 2017.

Sedan tidigare har klubben ett U21-lag och nu väljer man att satsa på att starta ett U19-lag.

– Vi vill göra en satsning på ungdomssidan och eftersom vi har ett U21 sedan tidigare ter sig det naturligt att nästa steg blir ett U19. Vi kommer gå ut med en inbjudan i veckan och berätta att vi kommer ha ett antal provträningar från och med nästa vecka, säger klubbchef Michael Campese.

Som ledare för U19 har man handplockat Fredrik Ramström, erkänt duktig instruktör med koll på fotbollen i Västmanland.

– Ska man vara med och konkurrera så behöver man en ungdomsverksamhet. Det handlar om att fostra egna spelare och ha en röd tråd. Det är inget hokus-pokus att få fram bra fotbollsspelare, det handlar om att träna mycket, matcha i bra serier och ha motivationen att bli en elitspelare. Det är dessa spelare vi ska försöka få hit, säger Fredrik Ramström.

Ända sedan Johan Mjällby kom in i Västerås SK har han jobbat för att få till en ungdomsverksamhet.

– I slutändan handlar det om att göra Västerås SK starkare. Spelare och ledare kommer och går men klubben kommer alltid bestå. VSK behöver en ungdomsverksamhet för att kunna klättra i seriesystemen. Jag släpper gärna fram unga spelare och under försäsong så är det alltid skador och man har ett gäng borta, så flera kommer få chans att träna med A-laget tidigt, säger Johan Mjällby.