Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll kämpar på genom hösten för att skaffa sig en så bra tabellplacering som möjligt. Idag har man chansen att ta tre nya poäng mot gästande Piteå IF. Nu är det lite upp till bevis för spelarna att visa att förra matchen mot Luleå inte var en tillfällighet. Vi vill vinna idag och knipa tredjeplatsen i tabellen, säger tränare Leif Berg.

VSK fotbolls tabellplacering är en fröjd att skåda om man minns förra höstens kamp för överlevnad. Samtidigt finns inte mycket att spela för utöver ära och en så bra tabellplacering som möjligt. VSK kliver om både Brage och Akropolis vid vinst idag.

- Vi vill att höstformen ska hålla i sig och vi vill vinna så mycket som möljigt för att komma på en tredjeplats i tabellen. Det är vårt mål, slår Leif Berg fast.

Hur ser truppen ut – bra fart på träningarna?

- Faktum är att gångna veckan kan mycket väl vara den mest intensiva träningsveckan på väldigt länge. Det har varit extra hög fart och spelarna krigar verkligen om en plats i startelvan. Det råder i princip konkurrens på alla platserna i laget. Det är kul att se och är som det ska vara, konkluderar Berg.

Piteå krigar för sin överlevnad i serien, någon risk för underskattning?

- Jag hoppas och tror inte att det är det. Vi från tränarstaben jobbar mycket med att laget ska hitta balansen mellan anfall och försvar. Vi vill spela vårt spel men vi måste så klart vara beredda på att Piteå vill ta tag i matchen för att styra och se till att göra mål. De har liksom inte så mycket att förlora. Jag tror på en öppen match med många chanser åt båda håll, som vi till slut vinner, säger tränare Berg.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

- Vi har våra långtidsskadade Karwan Safari och Boris Ljevar. Igår skadade sig också Erik Biselius. I övrigt är alla i truppen tillgängliga, avslutar Leif Berg.

Startelvan presenteras 1 timme innan avspark i VSK Fotbolls officiella kanaler.

Välkomna till Solid Park Arena kl 16.00 idag