Visa fler äldre nyheter >

Hösten har på många sätt varit en besvikelse. Spelare, ledare och supportrar känner nog att laget inte kommit upp i prestation mot hur man spelade i våras. Idag möter de grönvita krigarna IFK Luleå på Solid Park Arena och tron på laget är orubbad. VSK är och har alltid varit ett höstlag. Det är vi också i år, det ska vi börja visa nu. Vi ska vinna idag säger tränare Leif Berg.

Tabelläget signalerar ingenmansland. Alldeles för många poäng upp för att hota topplagen och ingen konkret risk att hamna på kvalplats. Ett inte alldeles optimalt läge att motivera spelare med och producera inspirerande fotboll.

- Vi vet om förutsättningarna. De är inte vad vi hoppades på när hösten drog igång, men de är vad de är. Nu vill vi visa våra trogna fans och åskådare att vi kan och vill spela en bra och underhållande fotboll som räcker för att vinna idag. Vi vill avsluta säsongen på bästa sätt och skaffa oss ett så bra utgångsläge inför nästa, säger Leif Berg.

VSK vann bortamötet mot IFK Luleå i våras. Hur ska segern bli vår idag?

- Som vanligt handlar det om att komma upp i nivå i vårt spel och vi siktar så klart på att hitta tillbaka till spelet vi hade mot Brommapojkarna i vår förra hemmamatch. Men inför dagens match kommer vi göra en del förändringar i startelvan.

Kan du berätta mer?

- Konkurrensen är hård i laget om startplatserna. Vi i tränarstaben vill visa för spelare som gjort bra prestationer på sista tiden att det kan nå hela vägen till startelvan. Så det blir en del förändringar både av spelare och positioner, säger tränare Berg hemlighetsfullt.

Hur är stämningen i laget inför dagens match?

- Det är bra stämning i truppen och det är bra go på träningarna. Jag tror precis som vi ledare vill spelarna vissa alla att de kan vinna matcher och spela bra. Jag ska kanske inte säga ordet revansch, men visst vill spelarna vissa att de bara är tillfälligheter att vi inte vunnit mer i höst, avslutar Leif Berg förhandssnacket.

Avspark kl 15.00 på Solid Park Arena. Alla utom Karwan Safari, Boris Ljevar och Fredrik Lundqvist är tillgängliga för spel. Startelvan släpps en timme före matchstart i VSK Fotbolls officiella kanaler.