Visa fler äldre nyheter >

På söndag kl 17.00 är det dags att snöra på sig skorna igen för våra grönvita fotbollskrigare. Enskede IK på bortaplan står på menyn. VSK Fotbolls webbredaktion når tränare Leif Berg under lördagen när han är i Stockholm för att ladda upp inför söndagens match. Vi hoppas så klart på seger imorgon. Det skulle ta oss förbi Akropolis i tabellen. I vilket fall har vi i laget bestämt oss, vi ska inte förlora en match på resten av säsongen, slår tränare Berg fast.

VSK Fotboll nådde oavgjort med mersmak mot topplaget BP i senaste matchen. Nu finns chansen att avancera i tabellen.

- Resultatet och framförallt på det sätt vi spelade har kryddat vårt självförtroende, säger Leif Berg

Nu är det alltså dags att möte Enskede som vi slog hemma med 3-2 i somras.

- Att möte Enskede tror nog många är en given seger. Men vi ska komma ihåg att Enskede kämpar för kontraktet. Förvisso vann vi hemma men det satt hårt åt och vi måste komma upp i tempo och kvalité för att ens ha en chans att vinna, säger tränare Berg.

Hur ska segern bärgas?

- Det blir till att fortsätta på den inslagna vägen. Behålla defensiven från förra matchen och se till att äga mer boll och gå till attack. Vi vill verkligen gå framåt och skapa chanser och nu har vi receptet för hur vi ska spela försvarsmässigt. Jag ser fram mot en intressant match, säger Leif Berg.

Hur är stämningen i truppen utifrån där vi är tabellmässigt?

- Jag måste säga att det är bra go i truppen. Inga av spelarna har slagit av, det är full fart och fokus på träningarna. Som sagt, vi ska inte förlora någon match i höst och vi tar matcherna som de kommer och ser till att göra det så bra som möjligt och så lever vi på hoppet. Vi ska så klart avsluta den här säsongen på bästa sätt och ge oss själva en bra känsla inför nästa säsong, sammanfattar tränare Berg.

Målkungen Karwan Safari är långtidsskadad med käkfrakturer

Hur ser skadeläget ut i övriga truppen?

- Boris Ljevar är fortsatt skadad. Han har problem med senor i foten och prognosen är osäker för när han är tillbaka i spel. Det kan gå snabbt men lika gärna ta många veckor. Vi får helt enkelt avvakta och se. Fredrik Lundqvist skadade sig på träning i veckan och är inte med i morgondagens trupp. I övrigt är alla tillgängliga för spel, avslutar Leif Berg.

Matchstart 17.00 på Enskede IP i södra Stockholm. För er som inte kan närvara kan matchen streamas för 89:- via följande länk

https://enskedeplay.solidtango.com/