Visa fler äldre nyheter >

Idag tar VSK Fotboll emot Brommapojkarna på Solid Park Arena kl 19.00. Ett BP som går för serieseger. ”En riktigt tuff match för oss, men vi ska vinna. Vi har inte gett upp hoppet om att kriga om topplaceringarna”, säger tränare Leif Berg.

VSK Fotboll har inlett höstspelet med två oavgjorda och en förlorad match. Knappast det facit man räknat med när man gick in i höstens seriespel. Nu väntar svårast tänkbara motstånd i en ”måstematch".

– Vi i tränarstaben tror verkligen att vi har chansen att vara med däruppe och tampas. Loppet är inte kört på något sätt och vi tänker gripa vartenda halmstrå som finns för att försöka ta igen de poäng som vi är efter. Det är många matcher kvar och vi möter alla lagen ovanför oss, inget är omöjligt, slår VSK:s tränare Leif Berg fast.

VSK Fotboll förlorade matchen på Grimsta IP i maj med 3-0. I 44:e minuten fick VSK en man utvisad och en straff emot sig. Andra halvlek kontrollerade BP med en man mer på plan och segern var odiskutabel.

Frågan är hur hemmasegern ska bärgas idag?
– När vi tänker tillbaka på bortamatchen mot BP är det tydligt att vi var med väl i matchen. Vi höll spelet uppe och vi hade minst lika många, om inte fler målchanser än BP fram till att de fick straff. Vi ska försöka göra om den prestationen idag och vi vill se rätt inställning hos spelarna. För vinst krävs det också att vi spelmässigt höjer oss ett snäpp jämfört med hur det sett ut tidigare i höst. Brommapojkarna är absolut ett bra lag men de är inga övermänniskor, konstaterar Leif Berg.

Hur kommer laget formeras för att klara av uppgiften?
– Vi har inte riktigt bestämt oss. Brommapojkarna vill gärna vara starka centralt i banan och vi måste formera vårt lag så att vi kan vinna den matchen i matchen. Skadeläget är relativt gott. Käkskadade Karwan Safari är borta. Likaså är Boris Ljevar borta med sina fotproblem. Vi har också Linus Sjöberg avstängd pga tre gula kort. Övriga i truppen är tillgängliga för spel, avslutar tränare Berg

Som alltid presenteras startelvan en timme före avspark i VSK Fotbolls mediekanaler.