Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har en tuff nöt att knäcka i dagens match mot Umeå FC. Seger är nödvändig för fortsatt toppkänning. Umeå gjorde en bra match i höstpremiären mot Carlstad och de är alltid svårslagna säger manager Johan Mjällby till VSK Fotbolls webbredaktion.

Fyra poäng upp till serietoppen. Strikern Karwan Safari långtidsskadad och kaptenen Boris Ljevar inte klar till dagens match.

Utgångsläget ser minst sagt tufft ut för VSK Fotboll som möter tabellfemman Umeå FC på Solid Park kl 16.00 idag.

- Dagens match blir en tuff uppgift för oss. Vi måste vara på vår högsta nivå om vi ska vinna och vi måste följa vår taktik till hundra procent, säger Johan Mjällby.

VSK Fotboll spelar nu sin tredje match på åtta dagar, ett tufft program som många av spelarna inte är vana vid.

- Jag vilade några av spelarna i Norrköpingsmatchen som jag bedömde bäst behövde det. Nu hoppas och tror jag att alla är fräscha och kan göra en maxinsats idag. Det är en viktig match som måste vinnas om vi ska nå vår målsättning säger Mjällby.

VSK blev tidigare i veckan utslagna ur Svenska cupen av IFK Norrköping med 0-4 efter tidvis briljant spel från Norrköpings sida.

- Norrköpingsmatchen var en nyttig läxa för oss. Vi fick alla se vad som krävs för att vara på den nivån. Jag tror spelarna såg hur man måste jobba tillsammans som ett kollektiv för att lyckas. Jobba stenhårt i varje situation, med eller utan boll. Matchen mot Norrköping var ett lysande exempel på att matcher vinns eller förloras av ett kollektiv. Just detta att kollektivet är det viktiga är något som jag jobbar mycket för att få in i VSK Fotboll. Norrköping visade oss hur det ska se ut. Jag hoppas vi kan få till ett bättre kollektivt fotbollsspelande under hösten, sammanfattar Mjällby.

Karwan Safari och Boris Ljevar är skadade – hur ska VSK klara av att få till ett bra spel med så viktiga kuggar borta?

- Jag förväntar mig att andra spelare kliver fram nu och axlar deras fallna mantlar. Det är upp till de som startar att visa att de kan och vill ersätta dem på ett bra sätt. Jag litar på att de som får chansen gör ett bra jobb och är inte orolig. Det finns mycket kvalité i det här laget och jag tror att vi grejar Umeå avslutar VSK Fotbolls manager Johan Mjällby.