Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har höstpremiär mot Team TG på söndag.
Då tar Andreas Lindberg med sig tio personer.
”De ska få upptäcka hur roligt det är att se Grönvitt.”

För en vecka sedan lanserade mångårige VSK-supportern och nye valberedaren Fredrik Persson-Lahusen publikinitiativet #VSKvänner och uppmanade många fler att se matcherna på Solid Park Arena i Västerås.

Andreas Lindberg (bilden) blev inspirerad.

Och har alltså rekryterat tio nya besökare.

– Jag tar med släktingar, vänner och jobbarkompisar som inte brukar gå. Det är roligt att få med fler på VSK:s häftiga resa. Nu ska de få upptäcka hur roligt det är att titta på Grönvitt. Alla är laddade inför matchen så det känns riktigt kul, säger han till vskfotboll.nu inför söndagens höstpremiär mot Team TG från Umeå.

Gänget samlas drygt en halvtimme innan kick off (16.00).

Då blir det kaffe, korv och fika på sittplatsläktaren.

– Jag är alltid där i god tid för att se uppvärmningen, känna atmosfären och snacka med folk.

Grönvitt är för första gången sedan 2010 med i toppstriden i division 1 norra.

Avståndet till serieledande Brommapojkarna är nere i bara två poäng.

– Det har varit en rolig vår med mycket energi och fartfyllt spel. Senaste åren har jag bara tittat på några matcher men nu är jag på alla. Det snackas mycket fotboll i Västerås och är ett annat drag runt klubben, säger Andreas Lindberg entusiastiskt.

VSK Fotbolls manager Johan Mjällby sa nyligen i en stor intervju med vskfotboll.nu att chansen finns att laget kan gå hela vägen.

Andreas Lindberg är också optimistisk.

– Jag är övertygad om att VSK kommer att vara med i den yttersta toppen i höst. Truppen är stark och det finns en spetsspelare som Karwan Safari. Sedan ska det bli spännande att se nyförvärven som vi har swishat till.

Hur stor publik tror du att det blir på Solid Park Arena?

– Jag hoppas att andra resonerar som jag och tar med familj, vänner och bekanta. Det borde bli minst 2 500, säger Andreas Lindberg.

KÖP BILJETT TILL VSK–TEAM TG
Klicka här för att köpa webbiljett till VSK–Team TG (söndag 21 augusti, 16.00). Priset är detsamma som vid köp i biljettkassan i ABB Arena Nord på Rocklunda.

TIDIGARE ARTIKEL
Nytt publikinitiativ: ”Viktigt med stödet”