Visa fler äldre nyheter >

VSK:s swishare har tagit fram telefonerna – igen.
Nu har de skänkt 1,2 miljoner kronor.
”Kärleken till klubben är enorm”, säger Anders Tengström.

VSK Swish lovade i maj att bidra med ytterligare 150 000 kronor så att VSK Fotboll skulle kunna spetsa och bredda truppen inför den heta toppstriden i division 1 norra.

Men det blev betydligt mer pengar än så.

Swisharna bidrog med – 187 000 kronor.

– När det var ett dygn kvar av kampanjen fattades 15 000 kronor för att nå målet men under de sista 24 timmarna swishades det in över 50 000 kronor, säger VSK Swish initiativtagare och starke man Anders Tengström till vskfotboll.nu.

Var du orolig över att 150 000 kronor inte skulle nås?

– Nej, det brukar bli den här typen av avslutningar när gamla och nya swishare anstränger sig för att få in så mycket pengar som möjligt. Ryggraden i VSK Swish är 23 team med närmare 250 grönvita som regelbundet bidrar med pengar. Den här gången tillkom 67 nya swishare och det är fantastiskt roligt.

VSK Swish har dragit in cirka 1,2 miljoner kronor sedan starten i mars 2015. Hur förklarar du det gigantiska intresset för att stötta Grönvitt ekonomiskt?

– Väldigt många upplever att det är ett go i och runt VSK Fotboll och för första gången på länge är vi med och slåss om seriesegern. Tack vare den här offensiva kampanjen fick klubben möjlighet att rekrytera Adrián Alvarez, Tomás Grandis och Lucas Ohlander, säger Anders Tengström.

VSK:s marknadsavdelning och Ica Maxi på Erikslund i Västerås bidrog med 175 000 kronor respektive 75 000 kronor till sommarvärvningarna.

– Jag hoppas på fler gemensamma kampanjer i framtiden.

Är fler swishaktiviteter aktuella?

– Jag ska ta ett snack med VSK Fotbolls styrelse och resonera om vilken kampanj som kan vara aktuell härnäst. Mina egna favoriter är att göra något för att få igång u-lagsverksamheten i VSK Fotboll. Och till vintern skulle jag gärna vilja stötta dambandyn i VSK. De går en lysande säsong till mötes med alla nyförvärv som gjorts och kan säkert behöva stöttning, säger Anders Tengström.