Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll jagar förstaplatsen i division 1.
Nu uppmanas västeråsarna att se matcherna.
”Fler borde komma och njuta”, säger initiativtagaren Fredrik Persson-Lahusen.

VSK Fotboll har ett publiksnitt på 2 055 efter vårsäsongen och det är näst högst i hela division 1 efter Öster – men klubbens valberedare och mångårige supporter Fredrik Persson-Lahusen vill se betydligt fler besökare på Solid Park Arena i Västerås.

Därför har han startat publikinitiativet #VSKvänner.

– Det händer så mycket positivt runt VSK Fotboll på och utanför planen och jag vill att fler västeråsare ska få upptäcka VSK Fotboll. Vi har vårt vassa anfallsspel och en härlig stämning på läktaren som fler borde ta chansen att njuta av, säger Fredrik Persson-Lahusen till vskfotboll.nu.

Fredrik Persson-Lauhusen har haft idén ett tag men nu känner han att tiden är mogen för lansering.

Och det sker lagom till höstpremiären mot Team TG på söndag (kick off 16.00).

– Grönvitt möter ett lag som kanske inte är någon publikmagnet men vi som är där vet att det kommer bli en underhållande match och på läktaren ryktas det om ett tifo också.

Vad vill du se på söndag?

– Jag vill att alla inbitna VSK:are som brukar gå på matcherna på Solid Park Arena gör en ansträngning och bjuder med någon som normalt inte går dit. Det blir en trevlig fotbollsupplevelse och man får umgås med sin vän. Det kan vara frugan, grannen eller någon kompis. Jag hoppas att många nås av uppmaningen via sociala medier och man får gärna använda hashtaggen #VSKvänner. Jag tycker att VSK Fotboll förtjänar bred uppbackning av staden och västeråsarna eftersom vi har något riktigt stort på gång. Vi går också in i en spännande höst där vi spelar i toppen. Allt stöd är viktigt för laget så jag hoppas att det här initiativet kan göra skillnad på sikt, säger Fredrik Persson-Lahusen.

Initiativet hyllas av VSK Fotbolls lagkapten Boris Ljevar

– Nu när vi krigar om förstaplatsen är allt stöd som vi kan få jätteviktigt. Det är väldigt kul med ett initiativ som kan få ännu mer folk till Solid Park Arena. Stor publik och supportrar lyfter oss och gör oss till bättre fotbollsspelare. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och se våra matcher och stötta oss i höst, säger han till vskfotboll.nu.

Fredrik Person-Lahusen tar med sin fru mot Team TG.

– Hon brukar inte gå men jag har också turen att ha ett helt sällskap med vänner från Tyskland på besök. De kommer för första gången att få uppleva VSK:s härliga anfallsfotboll.