Visa fler äldre nyheter >

På torsdagskvällen möter VSK Fotboll sin mångåriga antagonist BK Forward på bortaplan i Örebro. Lusten till revansch efter söndagens besvikelse i Piteå är stor i hela laget säger Leffe Berg, tränare i VSK Fotboll.

Laget har genomfört tre lättare träningar sen i söndags.
- Träningarna har gått bra säger Leffe Berg. Det har varit tjurigt och en besvikelse över söndagens poängtapp. Men det är tätt mellan matcherna nu så killarna har gått vidare och fokuserar fullt på matchen mot Forward. Det finns en stor revanschlusta hos hela truppen och jag kan garantera att det är ett gäng hungriga spelare som kliver ut på planen senare idag.

Vad finns att säga om dagens motståndare?
- Årets upplaga av Forward är ett starkt hemmalag, säger Leffe Berg. I sin senaste hemmamatch mot Brage hade man otur och förlorade med 0-2 trots ett massivt spelövertag. De har några spelare som vi måste ha koll på. Men vi kommer att fortsätta vår vana med att skapa heta målchanser så de kommer att få en jobbig kväll, konstaterar Leffe Berg.

Det är naturgräs på Trängens IP, vad betyder det för karaktären på matchen?
- Gräsplan påverkar vårt spel till en viss del. Vi måste spela med lite större marginaler än vad vi gör på konstgräs. Vi har tränat på naturgräs i veckan för att komma förberedda. Planen i Örebro brukar vara bra så jag ser inga problem, säger Leffe Berg.

Ni genomförde en U-21 match i veckan, vad kan du säga om den?
- Det var en väldigt bra match i högt tempo. Jag kan konstatera att flera spelare var väldigt bra i matchen och det kan mycket väl belönas med en plats i A-truppen till kvällens drabbning, säger Leffe Berg.

Eduard Zuta är avstängd mot BK Forward på grund av sitt tredje gula kort mot Piteå IF.

- Vi kommer att ställa ett bra lag på benen mot Forward. Men visst, vi har mycket skador just nu och så en avstängning. Asmir Suljicics medverkan är osäker och sen tidigare har vi flera namnkunniga spelare på skadelistan. Men vi har Oliver Ekroth tillbaka i truppen avslutar Leffe Berg

VSK Fotbolls trupp mot BK Forward
1 Andreas Olsson, 3 Asmir Suljicic, 4 Robin Blommé, 5 Oliver Ekroth, 6 Simon Johansson, 9 Allan Kosik, 10 Karwan Safari, , 11 Fredrik Lundqvist,13 Daniel Svensson, 14 Peyman Alkoyun, 15 Dennis Persson, 16 Boris Ljevar, 17 Jakob Andersson, 18 Dylan Kosik, 21 Jakob Eneroth, 22 Linus Sjöberg, 23 Filip Tronêt

Matchen börjar 19.00 på Trängens IP och kan man inte vara där kan matchen följas via webben, https://bkforwardplay.solidtango.com/live. Kostnaden är 89 kr.