Visa fler äldre nyheter >

På söndagseftermiddagen drabbade VSK Fotboll samman med Piteå IF på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1-1 i en match som VSK dominerade långa stunder men där det avgörande målet inte kom till, trots otaliga försök och heta lägen.

När VSK Fotbolls webbredaktion får tag i tränare Leif Berg på flygplatsen finns frustrationen fortfarande i rösten.

— Vi alla känner stor besvikelse över resultatet och vi kan inte åka nöjda härifrån. Det här är en sådan match som vi borde vunnit säger Leif Berg.

VSK startade matchen i ett bra tempo och fick direkt övertaget. De första 15 minuterna lånade knappt Piteå IF bollen.

— De låg lågt i positionerna och lät oss styra spelet. Vi såg till att röra bollen så de fick jobba hårt med att jaga oss sammanfattar Leif Berg. Till slut fick vi utdelning och kände att vi hade god kontroll på matchen.

VSK Fotboll får hörna i den 32:a minuten och bollen landar hos Karwan Safari som på volley sätter bollen otagbart för målvakten. Halvleken spelas av utan heta lägen för något av lagen och grönvitt leder således mycket rättvist med 1-0 i paus.

Andra halvlek har knappt börjat förrän Piteå kvitterar på ett väl slaget distansskott som VSKs målvakt Danne Svensson inte hade en chans att få tag i.

— Vi hade ett bra snack i pausen och vi hade en plan för att hantera andra halvlek. Deras snabba kvitteringsmål ingick inte i den planen. Men vi var inte oroliga, det kändes som en match där vi skulle få våra chanser och mål vartefter de tröttnade i andra halvlek – sammanfattar Leif Berg.

— Tyvärr lyckas vi inte få in bollen och i slutet är det lite av Hawaii-fotboll som gör att det blir konstiga lägen åt båda hållen. Vi kan inte vara nöjda med resultatet av den här matchen.

Är det några som du trots besvikelsen vill hålla fram i det grönvita laget?

— Jag väljer att lyfta fram vårt mittlås idag, det vill säga Asmir Suljicic och Robin Blommé. De låg rätt hela tiden och såg till att vinna många dueller med Piteås erkänd skickliga anfallare.

Nu väntar ny match på torsdag mot BK Forward

— Ja precis, skönt att matchen kommer så nära inpå. Vi kommer att vara väldigt laddade och mycket revanschsugna inför den matchen avslutar Leif Berg.

Piteå IF - VSK Fotboll 1–1 (0–1)
Målen: 0–1 (32) Karwan Safari, 1–1 (46) Ibrahim Kallay.
Varningar, VSK: Eduard Zuta. Piteå: Gustav Rönnbäck Wallin, Akeil Barrett.
Domare: Farouk Nehdi.
Publik: 585 (på LF Arena, Piteå).

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Simon Johansson, Robin Blommé, Asmir Suljicic, Dennis Persson.
Mittfält: Boris Ljevar, Eduard Zuta(58), Linus Sjöberg.
Anfall: Filip Tronêt, Karwan Safari, Allan Kosik(78).
Ersättare: Jakob Andersson (58), Peyman Alkoyun, Jakob Eneroth, Dylan Kosik(78), Andreas Olsson (målvakt)