Visa fler äldre nyheter >

Vasalund har imponerat hittills i år.
Nu ska VSK Fotboll utmana serietvåan.
”Vi kan absolut vinna”, säger affischnamnet Filip Tronêt.

Förra säsongen prolongerade VSK Fotboll och Vasalund kontraktet i division 1 norra i sista omgången men 2016 är tabellsituationen betydligt angenämare för de två klubbarna.

Solnalaget är tvåa.

Grönvitt ligger fyra.

– Vasalund har två duktiga tränare (Pascal Simpson och Pierre Gallo) som jag känner väl från tiden i Brommapojkarna så jag är inte förvånad över att de spelar en fin fotboll och har tagit 15 poäng, säger Filip Tronêt (till höger på bilden) inför lördagens toppmatch på Solid Park Arena.

VSK passerar Vasalund om det blir tre poäng.

Filip Tronêt bedömer att möjligheten är god.

– Det blir tufft men vi har visat att vi också är ett av seriens bästa lag och är riktigt starka på Solid Park Arena. Vi gick bort oss första 45 minuterna i hemmapremiären mot Nyköping men efter det har vi gjort 9–0 på fem halvlekar.

Självförtroendet fick sig ytterligare en knuff uppåt på Skogsvallen i Luleå i söndags.

Grönvitt vann med 4–1 mot det lag som för några omgångar sedan besegrade serieledande BP.

– Det var väldigt starkt av oss att vinna så stort i Luleå. Vi kontrollerade matchen totalt och var aldrig hotade, säger Filip Tronêt.

VSK:s affischnamn spelade fram Allan Kosik till 3–1 och placerade sedan 4–1 i nätet.

– Det är alltid roligt att bidra och särskilt som forward.

Den tidigare skadade foten gör sig fortfarande påmind.

– Jag har lite känningar men det är inget som ska störa spelet. Jag tejpar innan matchen i morgon för säkerhets skull, säger Filip Tronêt.

KÖP BILJETT TILL VSK–VASALUND
Klicka här för att köpa webbiljett till VSK–Vasalund (lördag 11 juni, 16.00). Priset är detsamma som vid köp i biljettkassan i ABB Arena Nord på Rocklunda.